Gašić i zvanično novi šef BIA

Vlada Srbije izabrala je danas, na poslednjoj sednici kojoj je predsedavao Aleksandar Vučić, Bratislava Gašića za direktora Bezbednosnoinformativne agencije.
Podsetimo, nakon spekulacija koje su se pojavile u medijima da bi se nekadašnji ministar odbrane mogao naći na čelu BIA, premijer Aleksandar Vučić je to i potvrdio, prošlog ponedeljka.
 
On je, upitan da li Gašić može da obavlja tu funkciju pošto je sa prethodne, ministra odbrane, smenjen posle seksističkih poruka upućenih novinarki TV B92 rekao: "Da, on će biti šef BIA, izdržao je godinu i po dana bez ijedne funkcije. On ima mnogo dobrih kvaliteta, on je čovek koji sve zna o bezbednosti." 
 
Nakon toga Gašić je izjavio da je zamrzao sve funkcije u stranci, a na negodovanje opozicije da nije kvalifikovan da se nađe na čelu BIA, rekao da je upoznat sa sistemom bezbednosti jer se nalazio na čelu Ministarstva odbrane.
  • Ex Yu

    29.05.2017 20:02
    Čist promašaj
    Ovakva kadrovska politika je apsolutna degradacija civilnih službi bezbednosti i ono malo preostalih ljudi koji još znaju i hoće pošteno i profesionalno da obavljaju ovaj posao.Najnovija blamaža službe je ofiranje izvesnog Živaljevića i bajnog nam analitičara Lazanskog u događajima u Makedoniji.Urušavanje bezbednosnih službi Srbije je istovremeno i ugrožavanje suvereniteta države i bezbednosti građana i institucija u Srbiji.Izbor ovakvog "stručnjaka" će to samo još pogoršati.Ipak dobro je što znamo ko je ovakvu osobu predložio da kad dođe vreme za podnošenje računa ( a doći če sigurno), ne budemo u dilemi ko je kriv i ko treba da odgovara u skladu sa zakonom.
  • Milos

    29.05.2017 18:10
    Da li je BIA skracenica za Bratislav i Aleksanda (Bata I Aca),na sta ce se sigurno svesti posle ovih kadrovskih namestaljki.
  • Predragg

    29.05.2017 15:55
    Jadni nasi agenti sada. Verovatno ce im reci kao i Rade Markovic onomad." Imamo novog Gazdu i sve treba podrediti njegovom liku i delu".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija