Brnabić: Novog premijera već nazivaju ikebanom

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić ocenila je da Vlada Srbije, bez obzira na to ko će biti novi premijer, mora da nastavi da radi kao tim okupljen oko ideje opšteg dobra i brzine napredovanja zemlje.
"Svakako će jedan od najvećih izazova za novog premijera biti da kaže 'Ja nisam Aleksandar Vučić, ali Vlada mora da nastavi da radi kao tim'", kazala je u intervjuu za list "Alo" od nedelje Ana Branabić i dodala da veruje da su ministri u Vladi Srbije tim.
 
Upitana da li je Srbija spremna da na čelo njene vlade dodje pripadnica LGBT populacije, Ana Brnabić je rekla da je Srbija pokazala da želi odgovornu, profesionalnu i efikasnu osobu na mestu premijera i da joj nije važno da li je to Ana Brnabić ili neko drugi.
 
"Na kojoj god funkciji ja bila, trudiću se da to bude jedna mantra celog državnog sistema", rekla je ona.
 
Ana Brnabić je ocenila da je bivši premijer Vučić postavio odličan temelj za svog naslednika na mestu premijera, ali i da je postavio i visoke standarde.
 
"Ta osoba će biti užasno kritikovana. Nju, iako još ne znamo ko je, već nazivaju novim Mirkom Cvetkovićem, ikebanom, fikusom", istakla je ministarka i dodala da novi premijer neće biti miljenik ni Zapada, ni Istoka.
 
Prema njenim rečima, Srbija ima svoj put, i to je EU, pri čemu zemlja ima sve bolju saradnju sa Kinom, tradicionalno prijateljstvo s Rusijom, kao i početke sve značajnije saradnje s Indijom.
 
"Tu je i veliko prijateljstvo, pa čak i lično i na više nivoa sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Jačanje odnosa sa SAD je sastavni deo našeg puta", rekla je Ana Brnabić.
  • Pa

    06.06.2017 11:33
    naravno
    Pa naravno da će biti ikebana, što se pravite mutavi.
    Ajde ti Ana isteraj sve politićke kadrove iz javnih preduzeća ako smeš.
  • posmatrač

    04.06.2017 13:54
    A neće biti ikebana? Moći će da misli svojom glavom, mimo volje precednika?
  • Georg

    04.06.2017 13:03
    Premijer će biti osoba koja će za svaku sitnicu da trči kod predsednika da bi nešto odlučio !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.