Srbija na 50. mestu liste "digitalnih nacija"

Srbija se nalazi na 50. mestu "digitalnih nacija", prema proceni komanije "Tolon" koja se bavi globalnim autsorsingom i savetovanjem u investicijama.
Među top 50, kada je reč o zemljama regiona, nalaze se još samo Bugarska i Rumunija. Takođe, interesantno je i to što se među prvih deset "digitalnih nacija" nalaze i Indija, Kina, Meksiko, Čile i Poljska, ali ne i Amerika, koja je zauzela tek 16. mesto, i to iza Vijetnama, Rusije, Kosta Rike i Češke, prema proceni "Tolona".
 
Kada je reč o kategoriji "super gradova", u Top 100 nalazi se i Beograd, koji se pomerio sa 94. na 87. mesto. U ovoj kategoriji zapravo je reč o digitalnom vođstvu pojedinih gradova, gde se kao reperi uzimaju obrazovanje, inovacije, talenat, startapovi.
 
U Top 10 "super gradova" ove godine su Tela Aviv (Izrael), Sao Paolo (Brazil), Bangalore (Indija), Mumbaj (Indija), Seul (Južna Koreja), Singapur (Singapur), Vankuver (Kanada), Nju Delhi (Indija), Šangaj (Kina) i Toronto (Kanada).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija