Nastavak akcije "Ares": Više od 200 uhapšenih, zaplenjeno 385 kg droge

U nastavku akcije "Ares", koja je sprovedena u više gradova u Srbiji, policija je uhapsila 213 osumnjičenih za različita krivična dela, otkrila dve laboratorija za proizvodnju marihuane i zaplenila 385 kilograma različite vrste droge, kao i veću količinu oružja i municije.
"Pripadnici policije nastavili su na teritoriji 25 gradova sa akcijom suzbijanja kriminala, pre svega kada je reč o borbi protiv narkotrafikinga", rekao je ministar policije Nebojša Stefanović i dodao da je policija podnela krivične prijave protiv 258 osumnjičenih.
 
U Beogradu je otkrivena laboratoriju za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima, a uhapšeni su N.B. (30) i N.R. (47) zbog sumnje da su uzgajali i prodavali marihuanu.
 
U laboratoriji, koja je otkrivena u hladnjači koju je zakupio N.R, policija je pronašla i zaplenila zasad od 2.213 saksija marihuane, težine oko 235 kilograma. U drugoj prostoriji policija je zaplenila 26 kilograma suve marihuane, spakovane u 14 kesa koja je bila namenjena za dalju prodaju. Zaplenjeno je i 45 velikih lampi snage 1.000 vati, aluminijumske rebraste cevi za ventilaciju, filteri, ventilatori, razvučene cevi za navodnjavanje, kompletna oprema sa tajmerima za upravljanjem celog sistema rasvete, kao i vaga za precizno merenje i oprema za sušenje i obradu marihuane. 
 
U Beogradu su uhapšeni i V. Đ. (27) i M. M. (25). Policija je, prilikom pretresa stanova koje su koristili, pronašla 100 grama amfetamina, tri paketića marihuane i dve elektronske vagice za precizno merenje, sa tragovima droge. I M. I. (26) je uhapšen u Beogradu zbog šverca droge. Prilikom pretresa njegovog stana pronađeno je 250 grama marihuane, 200 semenki marihuane i vagicu za precizno merenje. Oni će uz krivične prijave biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
 
U Beogradu je uhapšen i J.N. (22) jer je tokom jula noću prilazio ženama na ulici, davio ih, a potom im otimao tašne. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu. 
 
Niška policija je uhapsila pet osumnjičenih da su se kao pripadnici međunarodne organizovane kriminalne grupe bavili trgovinom narkoticima i organizovali krijumčarenje droga sa teritorije Turske, preko Bugarske i Rumunije do zemalja Evropske unije. Uhapšeni su N.D. (39), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, M.Š. (44), D.A. (46), M.D. (34) i V.M. (42), dok se za jednim osumnjičenim i dalje traga.    
 
Sumnja se da su N.D. i M.Š. pronalazili mlađe osobe koje nemaju krivični dosije i upućivali ih u Švajcarsku, kako bi tamo neposredno prodavali narkotike, a sama kupoprodaja droge ugovarala se i organizovala u Nišu. Policija je kod M.Š. prilikom pretresa pronašla spisak sa podacima 35 kupaca droge i šest mobilnih telefona koji su korišćeni za ugovaranje kupoprodaje, a ukupno je pronađeno i oduzeto 15 telefona i 30 sim kartica. 
 
Nakon višemesečnog rada, na teritoriji Švajcarske je uhapšen jedan od pripadnika ove kriminalne grupe, koji je preprodavao narkotike i kod njega je pronađeno 50 grama heroina, a potom su na teritoriji Ciriha uhapšena još dvojica pripadnika grupe sa 300 grama heroina.
 
Pripadnici MUP-a uhapsili su u Beogradu I.P. (1943), zbog posedovanja droge. Policija je prilikom pretresa osumnjičenog, u jednom beogradskom lokalu, kod njega pronašla kokain spakovan u papirni smotuljak. I protiv dvadesettrogodišnjeg mladića, koji se nalazio u društvu I.P, kod koga je takođe pronađen kokain, tužilaštvu će biti podneta krivična prijava.  
 
D.R. (42) uhapšena je u Beogradu zbog sumnje da se bavila nezakonitom trgovinom. Policija je, prilikom pretresa dva trgovinska objekta i garaže koje je koristila osumnjičena, zaplenila 60.5 kilograma rezanog duvana, 508 paklica cigareta raznih marki bez akcizne markice, oko 40 kilograma kafe i 1.031 litara alkoholnog pića. Sumnja se da je D. R. u tim objektima držala i prodavala sušeni rezani duvan, cigarete različitih proizvođača bez akciznih markica, kao i flaše alkoholnih pića na kojima se nalaze akcizne markice sa istim serijskim brojevima. 
 
M.S. (35) uhapšen je u Beogradu zbog nanošenja lakše telesne povrede, uništenja i oštećenja tuđih stvari i napada na službeno lice u vršenju dužnosti. On se tereti da je kamenom razbio staklo na autobusu broj 18 u Ulici Braće Jerković, kada su povređene dve putnice, a kad je intervenisala policija, napao ih je i jednog policajca ugrizao za šaku. 
 
Niška policija je takođe zaplenila 30 kilograma marihuane i uhapsila D.O. (21) zbog sumnje da se bavio švercom droge. Policija je marihuanu, upakovanu u 60 paketa, otkrila u torbi u prtljažniku "opel astre", kod naplatne rampe Nais. 
Policija u tom gradu uhapsila je i I.C. (24), kod koga je, prilikom kontrole u ugostiteljskom objektu, pronašla kokain. 
 
Četiri osobe uhapšene su u Nišu zbog sumnje da su učestvovale u tuči u kojoj je jedna osoba ranjena. Zbog nasilničkog ponašanja uhapšeni su B.Š, U.Š, E.Š i T.I. 
 
Kragujevačka policija otkrila je zasad marihuane i zaplenila 76 kilograma ove droge u ataru sela Brzan u Batočini. I dalje se traga za švercerima.
 
U Novom Pazaru je zaplenjeno 5.000 tableta ekstazija i policija je, po nalogu tužilaštva, za osumnjičenim u čijoj je kući pronađen ekstazi, raspisala potragu.
 
U odvojenoj akciji u Novom Pazaru zaplenjeno je još 500 tableta ekstazija, gasni pištolj i 14 metaka, a uhapšen je S.N. (35) zbog šverca droge i posedovanja oružja. Policija je ekstazi i oružje, za koje nije imao dozvolu, pronašla prilikom pretresa kuće osumnjičenog.  
 
M.H. (65) uhapšen je u Novom Pazaru nakon što je policija kod njega pronašla veću količinu raznih vrsta tableta, od kojih je većina psihoaktivne supstance. Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla 3.910 tableta tramadola, 90 tableta bensedina i 15 ampula tog leka, kao i 311 komada kamagre i 103 gela, 38 tableta cialisa, sedam gelova filagre, 68 gelova sehtreme.
 
Krivične prijave podnete su protiv dvadesetosmogodišnjeg i tridesešestogodišnjeg muškarca iz Novog Pazara, zbog sumnje da su krali u verskom objektu u Tutinu. 
 
U ovom gradu će biti podneta i krivična prijava protiv tri osobe, zbog sumnje da su se bavile falsifikovanjem isprava. Sumnja se da je oni lažnu diplomu "Srednje tehničke škole" u Novom Pazaru upotrebili kao pravu prilikom predavanja za izdavanje licence za poslove obezbeđenja u Policijsku upravu u Novom Pazaru. 
 
Policija u Novom Pazaru zaplenila je i oko 4.000 paklica cigareta bez akcizne markice i, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog nezakonite trgovine. Cigarete su pronađene prilikom kontrole automobila koji je vozio osumnjičeni. 
 
Policija je u Kruševcu otkrila laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. U laboratoriji, koja je otkrivena prilikom pretresa stana osumnjičenog, policija je pronašla 12 biljaka visine od jedan do 1,5 metar, sa listovima i cvetovima u sirovom stanju, 330 grama osušene marihuane, pet suvih pečuraka sumnjivih na marihuanu, osušene ljuspice maka, tri reflektora i ventilatore. 
 
Policija je za osumnjičenim raspisala potragu. 
 
 
U Zaječaru je kod petnaestogodišnjaka pronađeno više od pet kilograma kanabisa. Policija je prvobitno u njegovom rancu pronašla 237 grama kanabisa, a potom je otkrila i zasad sa 142 stabljike, težine 4.800 grama. 
 
MUP u Sremskoj Mitrovici uhapsio je M.J. (34), osumnjičenog da je 15. jula ove godine u Ašanji, nakon verbalnog sukoba, nožem ubo jednog građanina. Zbog pokušaja ubistva mu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.
 
Policija u Sremskoj Mitrovici je podnela i krivičnu prijavu protiv dvoje maloletnika zbog sumnje da su počinili sedam krađa u dva udruženja. 
 
Policija u Vranju uhapsila je D.S. i Z.S, osumnjičene da su iz rudnika olova i cinka "Grot" ukrali eksploziv. Policija je kod njih pronašla 21 sporogoreći štapin i 20 kapisla. Policija u tom gradu uhapsila je i N.S. (39) zbog ugrožavanja sigurnosti. 
 
U Požarevcu je policija zaplenila pištolj, dve lovačke puške, bombu i 244 komada municije. Po nalogu tužilaštva, protiv dvadesetpetodišnjeg mladića, u čijem je stanu prilikom pretresa oružje i pronađeno, podneta je krivična prijava.
 
Lj.S. (40) uhapšen je u Jagodini i osumnjičen da je tokom prošle godine posadio i uzgajao 74 biljke kanabisa. Policija u Ćupriji prošle godine je pronašla zasad sa 74 biljke kanabisa, za koje je utvrđeno da je reč o više od dva kilograma marihuane. 
 
Kraljevačka policija zaplenila je tri puške i 45 komada municije. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod pedesetpetogodišnjeg muškarca pronašla lovačku pušku "toz 34 p", malokalibarsku pušku sa optičkim nišanom, vazdušnu pušku "hanter" i 45 komada municije za automatsku pušku. 
 
Smederevačka policija uhapsila je 18-godišnjeg A.Š, osumnjičenog za krađe automobila u tom gradu. Sumnja se da je on, tokom ove i prošle godine, ukrao devet vozila različitih marki, koja je kasnije prodavao. Policija je svih devet automobila pronašla i vratila vlasnicima. 
 
Z. M. (47) iz Smedereva uhapšen je zbog šverca droge. Kod njega je pronađeno 132,1 gram marihuane i tri biljke marihuane. I A. J. (19), takođe iz Smedereva, uhapšen je zbog šverca droge, jer je kod njega pronađena marihuana.
 
M. V. (22) uhapšen je u Leskovcu zbog šverca droge. Prilikom pretresa njegovog stana, policija je pronašla 60 tableta ekstazija i marihuanu, težine oko 100 grama. 
 
Protiv D. M. (52) iz Pančeva podneta je prijava zbog sumnje da je naneo teške povrede. D. M. je sproveden u Kazneno-popravni zavod Požarevac, gde odslužuje zatvorsku kaznu.
 
U Pančevu će biti podneta i krivična prijava protiv šezdesetčetvorogodišnjeg muškarca zbog nelegalnog posedovanja oružja. Kod njega je pronađena puška, četiri metka, lovačka puška, pištolj "bereta" sa okvirom bez municije, lovačka puška "CZ", devet metaka i 20 patrona za lovačku pušku.
 
Pančevačka policija zaplenila je oko 668 litara nafte, spakovane u 22 kanistra i 26 balona. Protiv muškarca, osumnjičenog za nedozvoljen promet akciznih proizvoda, podneta je krivična prijava. 
 
Holanđanin O.B uhapšen je u Pirotu zbog posedovanja droge. Prilikom pregleda osumnjičenog i njegovog prtljaga, pronađeno je 9,4 grama marihuane i 14,4 grama hašiša. Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Dimitrovgradu odredio mu je meru obaveznog javljanja i zabranu napuštanja boravišta do okončanja postupka.
 
 
J.V. (58) iz Pirota uhapšen je zbog šverca droge. Kod njega je pronađeno 10,40 grama heroina i 6,23 grama marihuane.
 
U akciji "Ares" uhapšene su 573 osobe i protiv još 460 osoba je podneta krivična prijava.
 
Kako je izgledao prvi deo akcije tokom vikenda možete pogledati OVDE. Podsetimo da su za vikend uhapšeni i neki poznatijih imena, ali su neki od njih ubrzo i pušteni da se brane sa slobode. I u Novom Sadu je bilo hapšenja za vikend, o čemu više OVDE.
  • eps protiv droge

    20.07.2017 18:51
    Ma bre ovo je iz nekog filma. Nego ako su im lampe po iljadu vati, dal su placali ekonomsku cenu struje? Zanima me koliki im je bio racun za truju.
  • Nik

    20.07.2017 17:44
    Ostali
    Sta je sa NS kriminalcima,oni su bolje uvezani neg sto se misli. Iznude,zelenasenje,plenidba nekretnina. Svi kafici bruje o tome, a Vi kao nemate pojma.Udjite u pisarnice pa cesljajte ugovore o pozajmicama. Bitange se enormno obogatile a Vi zmurite i mazete nam oci ovim kokosarima.Izgleda se bojite da pipci ne dopru do Vasih ili cekate da grad osvane oblepljen imenima i fotografijama,pa tek onda da reagujete.
  • tako

    20.07.2017 16:51
    samo soraj
    Tako, samo debelo pisajte po narodu i perite mu mozak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija