Svi sudovi u Srbiji dobijaju internet prezentacije

Ministarstvo pravde saopštilo je da je u okviru projekta "Centralne platforme za razvoj internet stranica pravosudnih organa" izradilo internet prezentacije za sve sudove u Srbiji, koji to do sada nisu imali.
Projekat, pored navedenog, podrazumeva unapređenje transparentnosti rada sudova u sadržajnom, tehničkom i grafičkom smislu.
 
Većina sudova do sada nije imala adekvatne prezentacije, dok su oni koji su ih imali održavali samostalno i odvajali deo svog budžeta u tu svrhu. Iz tog razloga, ovaj projekat omogućava centralno upravljanje sadržajem sajta, mnogo veću sigurnost i znatno smanjenje troškova održavanja, navodi se u saopštenju.
 
Cilj je, kako se navodi, da svi sudovi imaju uniformisane internet prezentacije, ne samo u dizajnu, već i u kvalitetu informacija koje pružaju građanima, tako da one budu transparantne, pravovremene, tačne i korisne.
 
Takođe, napominje se, omogućeno je prikazivanje ovih internet prezentacija i na mobilnim uređajima, tabletima i monitorima veće rezolucije.
 
Pravosudni organi koji prošli početnu obuku su: Viši i Prvi osnovni sud Beogradu, Viši i osnovni sud iz Sremske Mitrovice, zatim osnovni sudovi iz Raške, Prokuplja, Petrovca na Mlavi, kao i privredni sudovi iz Beograda, Sombora, Valjeva, Subotice, Pančeva, Novog Sada, Kraljeva, Sremske Mitrovice, Požarevca, Zaječara i Privredni apelacioni sud u Beogradu.
  • sudija

    25.07.2017 09:09
    Završio sam likovnu akademiju pa sad mogu da se slikam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija