Ružić: Vlast ne treba da partijskim zapošljavanjem kupuje socijalni mir

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić rekao je da svaka vlast treba domaćinski da se odnosi prema svojoj lokalnoj samoupravi, a ne da partijskim zapošljavanjem kupuje socijalni mir.
- Racionalizacija nije rez, odluka o maksimalnom broju zaposlenih je doneta još 2015. godine i jasan je trend nastavka smanjenja radnih mesta na lokalu. Važno je da se u svakoj lokalnoj samoupravi politička elita iz koje god da je opcije domaćinski odnosi prema samoupravi, da sagleda šta su prihodi i rashodi, da ne hranimo kancer time što ćemo formirati javna preduzeća i tako vršiti partijsko zapošljavanje - rekao je Ružić.
 
On je dodao da se ne sme više tolerisati da postoje situacije gde u bibliotekama radi po 30 ljudi, jer se time ne kupuje socijalni mir.
 
- Socijalni mir se gradi racionalnom politikom, racionalizacija neće značiti otpuštanje, nego reorganizaciju u upravi i da se u onim sektorima gde ima viška ljudi sa stručnom spremom prebacuju tamo gde imamo manjak - naveo je Ružić. 
Prema njegovim rečima, aranžman sa MMF pokazao je svoju opravdanost i od te institucije dobijamo pozitivne ocene.
  • Članarina

    28.07.2017 20:59
    @Poznato
    Nije to zelenešenje,to je članarina.I kod Tita su članovi partije plaćali članarinu.Legalno .
    Ko neće da plaća članarinu,neka se ispiše,članstvo nije obavezno.
  • Mačka

    28.07.2017 20:55
    @biznismen
    Zaboravio si da ne treba mnogo mačaka da lovi jednog miša.
    Osnovni problem našeg javnog sektora je VIŠAK ZAPOSLENIH.
  • Poznato

    27.07.2017 17:57
    Ajde da i to razjasnimo zašto partije zapošljavaju svoje članove-zato što svaki član snsa od plate stranci vraća 10% svakog meseca, i jednom godišnje daju celu platu. Klasično zelenašenje. Dovoljan razlog za otvaranje milion novoizmišljenih radnih mesta ii ubiranje čistog keša. Mislim tu ne citavu koaliciju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.