Zbog zastarelosti niko neće odgovarati za smrt Alekse

Zbog zastarelosti slučaja Alekse Jankovića (14), koji je zbog vršnjačkog nasilja 2011. izvršio samoubistvo, niko ne može disciplinski da odgovara, iako je utvrđen niz propusta zaposlenih u školi, piše Blic.
Dragana Janković, majka dečaka, izjavila je za Blic da su propusti u radu Osnovne škole "Sreten Mladenović Mika" u Nišu utvrđeni tek nakon što su se u decembru prošle godine obratili Aleksandru Vučiću, tadašnjem predsedniku Vlade Srbije.
 
"Tek nakon više od šest godina od smrti Alekse, početkom jula, dobili smo obaveštenje iz Ministarstva prosvete o izvršenoj nenajavljenoj inspekciji i reviziji slučaja u kojoj su potvrđeni naši navodi o zataškavanju slučaja i izbegavanju disciplinske odgovornosti zaposlenih u školi, gde se poimence navode osobe koje su zataškavale, kao i način zataškavanja", rekla je ona za Blic.
 
Kako kaže, u pisanom odgovoru je navedeno da je "pored svih utvrđenih činjenica i propusta, zakonski slučaj pokretanja disciplinske odgovornosti zastareo".
 
Nasilnicima petice iz vladanja
 
Troje nasilnika, od njih sedam koji su maltretirali Aleksu, presudom Višeg suda za maloletnike u Nišu pravosnažno su osuđeni maksimalnim kaznama - vaspitnim merama što podrazumeva pojačan nadzor Centra za socijalni rad.
 
Nasilnici su na kraju školske godine dobili petice iz vladanja, piše Blic. List podseća da je škola osuđena za propuste u radu, a u dva odvojena postupka odgovorni za greške u radu osuđeni su na ukupno više od četiri miliona dinara kazne.
  • Terješkova

    30.07.2017 09:48
    @Kaljostro
    Da onaj gore postoji nikada ne bi dozvolio da se ovo dogodi! Jadno dete...šta li je preživljavao kad se na to odlučio!
  • pera

    28.07.2017 09:16
    ..
    Pa nista, obratite se i za ovo Vucicu, pa ce da sredi.
  • nssnsss

    28.07.2017 08:57
    nsss
    ovo samo u srbiji moze da se desi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija