Srbija napredovala za tri mesta po uslovima poslovanja u Evropi

Srbija je napredovala za tri mesta na rang listi 46 evropskih zemalja po najboljim uslovima za poslovanje za 2017. godinu, i sada je na 34. poziciji, prema rezultatima istraživanja Evropske privredne komore (EuCham).
Srbija napredovala za tri mesta po uslovima poslovanja u Evropi
Foto: Pixabay
Od zemalja u regionu, na ovoj listi koju sastavlja EuCham na bazi indeksa Svetske banke i Transparensi internešnela, većina zemalja iz regiona zabeležila je pad.
 
Tako se Hrvatska spustila sa 26. na 27. mesto, Slovenija je "skliznula" sa 19. na 21. poziciju, Makedonija sa 28. na 31, a Bosna i Hercegovina je pala sa 40. na 42. mesto.
 
Rumunija je, nasuprot tome, napredovala sa 29. pozicije na 26, a Crna Gora se zadržala na 32. mestu.
 
Nordijske zemlje su, prema ovoj rang listi, najbolje za poslovanje, pri čemu prvo mesto drži Danska, na drugom je Švedska, treća je Finska, a četvrta Norveška.
 
Prema istraživanju "Najbolje evropske zemlje za poslovanje 2017. godine", Ukrajina je prošla kao najgore rangirana, budući da je zauzela 46. poziciju.
  • Lepo

    31.07.2017 20:22
    Nismo 46 od 46,već samo 34.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.