Pokrenut spor protiv NIS-a jer nije plaćao ekološku taksu

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je pokrenut upravni spor protiv svih koji nisu plaćali ekološku taksu, uključujući i kompaniju NIS.
Pokrenut spor protiv NIS-a jer nije plaćao ekološku taksu
Foto: 021
"Ja više ne vodim sektor ekologije, ali nisam u amanet ovaj slučaj ostavio svom nasledniku, već sam ga rešio", rekao je Nedimović za "Blic".
 
Nedimović koji je u prethodnoj vladi bio zadužen za ekologiju, dodao je da svako mora da plati svoje obaveze.
 
"Mislim da će to biti i stav mojih kolega. Kako kod da se zove neki zagađivač, mora da plati ekološku taksu. To mora i NIS", rekao je Nedimović.
 
Podsetimo, još je u februaru Nedimović najavio da će protiv onih koji ne plaćaju ekološku taksu biti podneta tužba. Naime, "Blic" je ranije pisao da NIS ekološku taksu ne plaća od uvođenja tog nameta 2010. godine i da je državni budžet zbog toga oštećen za 1,5 miliona evra godišnje. Ovo je izazvalo i revolt uvoznika maziva, koji, za razliku od NIS, moraju državi da plate ekološku taksu od 12 dinara po kilogramu uvezenog maziva, zbog čega su njihovi proizvodi na tržištu skuplji i otežavaju im poslovanje.
  • Click

    02.08.2017 13:29
    miki NIS ne placa rudnu rentu! To je zvaka za budale.
  • zasto sam se

    02.08.2017 13:18
    ovde rodio
    nemojte da naljutimo rusofile i njihovu majcicu...oni ce nam sacuvati Kosovo
  • nebuloza

    02.08.2017 13:09
    @Berkli 02.08.2017 • 12:20
    " .. NIS je bar profitabilan, .."

    za koga je profitabilan ? za debelougojene guzonje sto sede u luksuznim foteljama ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija