Crveni meteoalarm: U Beogradu 39 stepeni, u Novom Sadu izmereno 38

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) proglasio je danas crveni meteoalarm za područje Beograda i Zapadne Srbije, dan ranije nego što je predviđeno za ostatak Srbije.
Crveni meteoalarm: U Beogradu 39 stepeni, u Novom Sadu izmereno 38
Foto: 021.rs
Kako se navodi na sajtu RHMZ-a, crveni meteoalarm označava opasno vreme, sa temperaturom iznad 38 stepeni i prognozirane vremenske pojave takvog intenziteta da mogu biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.
 
U drugim delovima Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm.
 
U 17 časova je, prema zvaničnim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Beogradu je bilo 39 stepeni. U Novom Sadu je izmereno stepen manje - 38. 
 
U 18 časova, u oba grada izmereno je 37 stepeni, a na 38 popela se temperatura u Sremskoj Mitrovici.
 
Za petak i dane vikedna očekuje se da u većini mesta maksimalna temperatura bude 39 i 40 stepeni, sa verovatnoćom da lokalno dostigne i 42 stepena.
 
RHMZ je juče izdao upozorenje za područje Srbije na visoke temperature do 10. avgusta. Tada bi trebalo da usledi osveženje koje bi oborilo temperaturu sa 40 na oko 30 stepeni.
 
Ministarstvo rada apelovalo je na poslodavce i zaposlene da primenjuju preventivne mere pri radu na otvorenom u uslovima visokih temperatura, kako bi se smanjio rizik po zdravlje radnika. Opširnije pročitajte OVDE.
  • Separatista

    03.08.2017 08:34
    Zar za jedan stepen...
    Trebalo bi malo više da sečemo drveće i malo više da betoniramo.
    Da dostignemo Beograd. Da ne budemo tamo neka Unutrašnjost.
  • hint

    02.08.2017 19:07
    Desetodnevna prognoza i to po satima:
    http:///www.windfinder.com/forecast/novi_sad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.