Migovi u Srbiji možda do kraja godine

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da se nada da će avioni "MiG" stići u Srbiju do kraja godine i da preostaju još tehničke procedure jer su administrativne već urađene, saopštilo je ministarstvo odbrane.
U saopštenju se navodi da je na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom potvrđena važnost opremanja Vojske Srbije novim sredstvima, pre svega avionima, tenkovima i borbenim vozilima.
 
Vulin je ponovio da Srbija neće ulaziti u vojne saveze, ali i da neće uvoditi sankcije Rusiji.
 
"Svojim domaćinima sam rekao da smo vojno neutralni, da nema govora da ulazimo u bilo kakav vojni savez, ni u NATO, ni u ODKB, i da ćemo svakako nastaviti da se ponašamo prijateljski i naravno, u skladu sa našim interesima. Naš put, kada je reč o EU savršeno je jasan i ja sam to rekao, ali kada je vojno određenje u pitanju, ostajemo neutralni i tako će i biti", izjavio je Vulin.
 
Vulin je zahvalio Šojguu na principijelnom stavu Rusije oko Kosova, kao i odnosu prema pripadnicima Vojske Srbije na "Međunarodnim vojnim igrama", čijoj završnici prisustvuje.
 
On je u ime predsednika Aleksandra Vučića pozvao Šojgua na proslavu godišnjice oslobođenja Beograda 20. oktobra, kao priliku da se "zajednički potvrdi prijateljstvo" dve zemlje.
  • Nadobud

    13.08.2017 14:56
    Vulin je još kao klinac iz petrovaradinske prašine nagoveštavao vrsnog vazduhoplovca: obožavao jeda se igra aviončićima. Sve onako ,,rrrrrrrrrrrrrrrr-rrr-rrrrrrrrrrrrrrrrrr!''.
  • VP

    13.08.2017 14:54
    Divan teče ovako:
    - Poštovanje kolega Šojgu...
    - Nismo mi kolege!
    - Kako nismo? Vi ministar vojni, ja ministar vojni.
    - To da. Ali kod nas ministar vojni jako dobro zna šta je vojska. Osim toga, ja nisam dezerter! Bacio sam pogled u vaš obaveštajni dosije „ministre“…

  • Milan

    13.08.2017 11:26
    Mrtva trka. Da li cemo pre u Evropsku uniju ili ce pre stici MIGovi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.