Vučić ponudio državljanstvo porodici humanog dečaka iz Avganistana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio je danas srpsko državljanstvo dečaku iz Avganistana Farhadu Nuriju i njegovoj porodici, koji su se uključili u humanitarnu akciju prikupljanja novca za lečenje dečaka iz Srbije Nemanje Damčevića.
Vučić je u zgradi Predsedništva Srbije dečaku iz Avganistana rekao da Srbija nije bogata kao Švajcarska, gde oni planiraju da stignu, ali da bi Srbija bila počastvovana ako bi oni odlučili da postanu njeni državljani i izrazio spremnost da se pomogne i u njegovom školovanju i u zapošljavanju njegovog oca. 
 
"Nismo bogati kao Švajcarska, ali ako obidjete Beograd videćete da je on lep grad i ukoliko budete želeli da ostanete mi bismo vam dali državljanstvo Srbije odmah. I da razviješ tvoj slikarski talenat i da tvoj otac odmah dobije posao, jer nam nedostaju gipsarski moleri i da lepo živite ovde u Srbiji", rekao je Vučić. 
 
Desetogodišnji dečak iz Avganistana Farhad Nuri uključio se u humanitarnu akciju prikupljanja novca za lečenje dečaka Nemanje Damčevića tako što je nacrtao crtež koji je ponudjen na prodaju. Tako prikupljena sredstva će biti upotrebljena za lečenje Nemanje, kojem je nakon operacije tumora na mozgu potrebna terapija čija je vrednost 100.000 evra. 
 
Vučić je rekao da će porodica dečaka iz Avganistana odlučiti da li će ostati u Srbiji ili otići u Švajcarsku, ali da on smatra da treba da ostanu ovde i dodao da već ima nekoliko ponuda iz domaćih firmi za Farhadovog oca da se zaposli, jer Srbiji nedostaju majstori raznih specijalnosti. On je, takodje, najavio da je država spremna da obezbedi i školarinu za dečaka jer je očigledno reč o talentovanom detetu u čiji umetnički razvoj treba ulagati. 
 
Predsednik je zahvalio Farhadu na solidarnosti koju je pokazao i ocenio da je tako pokazao da je veoma dobar čovek.
  • srbija ima talenat,

    17.08.2017 09:42
    a to je AV
    posto domaci masovno beze,ovaj sad navatava migrante?
    bezi dete,ako ti je zivot mio,talenat ovde razviti neces,zauvek ces biti samo 'vest'-te NJegovog tzv.dobrocinstva,te kao zrtva ksenofobije(u buducnosti) a sto se tice talenta-ova drzava to ne trpi!(osim ako to nije on i njegov brat)
  • Шогун Детелинара

    17.08.2017 09:11
    smece
    Не желим да делим државу са мигрантима..
  • Čučuk Stana

    16.08.2017 20:11
    E moj predsedniče Bolje da si ponudio novac za Nemanjino lečenje....kako god da smo siromašni ne mogu da shvatim da nam se deca leče na ovakav način!! Bruka i sramota!! Malom Avganistancu hvala na humanom primeru!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija