Zatvorske kazne za više od 35 osoba zbog porodičnog nasilja

Sudije Prekrašajnog suda u Nišu izrekle su u poslednja dva meseca zatvorske kazne za više od 35 osoba koje su prekršile Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, izjavila je predsednica tog suda Vere Cvjetković.
Ona je kazala da Prekršajni sud, od stupanja Zakona na snagu, ima veliki broj predmeta zbog toga što nasilici ne poštuju mere koje im je policija izrekla.
 
"Reč je o kršenju mere zabrane pristupa žrtvi, zabrane komunikacije sa žrtvom ili kada su u pitanju bračni drugovi, zabrane da mogu da borave u istoj kući", rekla je Cvjetković.
 
Prema njenim rečima, nasilnicima su u niškom Prekršajnom sudu uglavnom izricane zatvorske kazne od 30 do 45 dana, a maksimalna kazna propisana zakonom iznosi 60 dana. Ona je podsetila da u slučaju kršenja mera koje je policija izrekla po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, sudije hitno postupaju i nasilnik se odmah upućuje na služenje kazne.
 
O tome koliko je novosadska Sigurna ženska kuća prebukirana zbog slučajeva nasilja u porodici možete čitati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.