Sutra počinje drugi krug polaganja male mature

Mali maturanti koji u junu nisu polagali završni ispit, šansu će dobiti u drugom krugu od 21. do 23. avgusta.
Test iz srpskog (maternjeg) jezika zakazan je za ponedeljak 21. avgusta, iz matematike za 22. avgust, dok će kombinovani test (istorija, geografija, fizika, hemija, biologija) biti održan 23. avgusta.
 
Na test izlaze oni koji su pali na popravni ispit, koji iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga nisu polagali završni ispit u junskom, prvom krugu.
 
Svi učenici moraju da polažu malu maturu koja predstavlja zvaničan završetak osnovne škole, a broj osvojenih poena važan je za rangiranje i upis u srednju školu.
 
Prijavljeno je 618 učenika koji će polagati završni ispit u drugom krugu i to 380 učenika za polaganje završnog ispita u redovnoj osnovnoj školi i 238 polaznika za polaganje završnog ispita u školama koje ostvaruju programe obrazovanja odraslih.
 
Iz ministarstva podsećaju da taj broj nije konačan jer se i dalje školama prijavljuju učenici nakon položenih razrednih i popravnih ispita, kao i učenici iz Republike Srpske, ali i oni učenici koji iz zdravstvenih ili porodičnih razloga nisu mogli da izađu na završni ispit.
 
Preliminarni rezultati testa biće objavljeni 24. avgusta, a konačni 26. avgusta, nakon čega će uslediti treći upisni krug u srednje škole.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija