Šarčević: Neće biti velike štete od štrajka 1. septembra

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je da jednodnevni štrajk Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, koji je najavljen za 1. septembar, neće poremetiti proces rada i "neće biti neka velika šteta".
"Prvi septembar je petak, oni u školi pričaju ko je gde letovao i taj dan prođe uvek više u vidu nekog 'hepeninga'. Đake već 4. septembra čeka ozbiljan rad. Samo će Unija imati skraćene školske časove u petak", rekao je Šarčević za RTS.
 
Upitan da li je bilo moguće izbeći štrajk on je rekao da u to ne veruje.
 
"U okolnostima u kojima živimo i onoga što je nataloženo godinama verovatno ne. Jer status kolega je već unazad godinama u nekoj najnižoj tački u odnosu na sve druge korisnike budžetskih sredstava", rekao je Šarčević.
 
On je rekao da će povećanja plata u prosveti biti sigurno, ali da još ne zna koliko će ono biti.
 
USPRS je najavila da će 1. septembra štrajkovati skraćenjem časova na 30 minuta i protestima u podne u gradovima Srbije.
  • deda

    24.08.2017 14:43
    @krle

    Nisi jedini.
    Ja sam poceo u martu.
  • VOJVODJANER

    24.08.2017 13:17
    nece
    Nece biti velike stete ni ako skolska godina uopste ni nepocne.
  • Mito

    24.08.2017 13:08
    Živim za dan kad će đaci štrajkovati pa kad ovi štrajkači dodju u školu a tamo nema nikog.
    Ovako kad prosvetari štrajkuju plata ide kao da rade. Strašno. Ko je ludji štrajkači ili ovi što ih plate dok na birou postiji 3 rezervna kadra tesko je proceniti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija