Ljajić: Još nije bilo formalnog zahteva u vezi sa Mladićem

Ministar Rasim Ljajić rekao je, odgovarajući na pitanje da li je vlada zatražila puštanje ili bolje lečenje za Ratka Mladića, da još nije bilo formalnog zahteva.
On je naveo da to radi Ministarstvo pravde i da će sigurno doneti odgovarajuću odluku.
 
Načelno govoreći, kaže Ljajić, Vlada je vlada u svim dosadašnjim slucajevima i o kome god da se radilo na svaki zahtev odbrane davala garancije ili za privremeno puštanje do početka suđenja ili za puštanje na slobodu radi lečenja. 
 
"U izuzetno retkim slučajevima i situacijama, Hag je odgovarao pozitivno kada govorimo o zahtevima i razlozima za lečenje, s obzirom na to da oni smatraju da je zdravstveni sistem Holandije dovoljno kompetentan, stručan i opremljen da može da pruži odgovarajuću zdravstvenu zaštitu", naveo je. 
 
Kako kaže, prema tome, ne treba stvarati prevelika očekivanja od takvih zahteva jer su šanse za njihovu realizaciju gotovo svedene na minimum. 
 
Ljajić, koji je i šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim sudom je zaključio da će država uvek davati garancije, međutim, kaže da su dometi takvih garancija limitirani jer o tome odučuje Tribunal, a ne Srbija.
  • Izbiračica

    01.09.2017 18:16
    I ja volem Rasima.
  • permanentno

    01.09.2017 18:05
    Svaka čast pojedincima, koji uvek opstaju. Da li je posredi sposobnost ili jedan aparat koji je u suštini stalno isti, bez obzira na izbore, iliti, izbornu volju građana. Pogotovu, ako je osetljiva teritorija ( kod 'nas' takođe ima jedan ), trajnost je obezbeđena.
  • Ivan

    01.09.2017 07:04
    Ziveo general Ratko Mladic!!!Generale samo reci letecemo kao meci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.