Završena deonica auto-puta, ali nema ko da je svečano otvori

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je 19. juna da je izgradnja najvećeg dela budućeg autoputa od Kragujevca prema Koridoru 10 završena, te da će deonica tog puta od Kragujevca do ulaska u Batočinu, dug 22 kilometra, biti otvorena "sledeće sedmice", odnosno krajem tog meseca.
Od obećanog otvaranja prošlo je već više od dva meseca, a Šumadinci koji krenu put Beograda ili Niša i dalje se najvećim delom puta prema Batočini, kao i decenijama unazad, voze jednom trakom, piše Danas. I to uprkos činjenici da su na deonici, o kojoj je govorila Mihajlovićeva, obe saobraćajne trake zaista završene još sredinom juna. 
 
Problem je u tome što je proletos, kada je obznanjeno da će deonica do ulaska u Batočinu biti otvorena "sledeće nedelje", ustanovljeno da je ona saobraćajna traka tog putnog pravca koji je godinama u funkciji poprilično ruinirana, pa je ministarka Mihajlović, koja je o tome, očito, bila naknadno obaveštena, naložila rukovodstvu kragujevačkog Preduzeća za puteve da tu traku "pod hitno" rekonstruiše i presvuče novim asfaltom.
 
Uprkos udarnom angažovanju kragujevačkih putara, taj posao nikako nije mogao da bude završen "pod hitno", ali jeste u razumnom roku, pa je ta deonica sada već nedeljama spremna za otvaranje. Nevolja je, međutim, što ministarka Mihajlović ovde više ne dolazi.
 
Žitelje Kragujevca i ostale Šumadince tako nema ko da obavesti kad će deonica do ulaska u Batočinu zaista da bude otvorena, ili barem pojasni zašto se još ne otvara.
 
Auto-put od Kragujevca prema nekadašnjem auto-putu Beograd - Niš, sada Koridoru 10, počeo je da se gradi trasiranjem i izgradnjom jedne saobraćajne trake još početkom osamdesetih godina prošlog veka. Izgradnja druge saobraćajne trake startovala je 2004. godine i do sada, uprkos činjenici da je njen završetak ugovorna obaveza prema Fijatu, još nije okončana.
 
Početkom ove decenije za saobraćaj je otvoren onaj deo auto-puta koji je izgrađen na području Kragujevca, u dužini od nepunih 10 kilometara. Predstavnici prethodne vlasti, ministri Milutin Mrkonjić i Verica Kalanović, imali su obavezu da auto-put do Koridora 10 završe do početka proizvodnje prvog novog Fijatovog modela u Kragujevcu, koja je startovala u julu 2012. godine.
 
Nakon promene vlasti, v.d. ministra privrede Igor Mirović je obećavao da će taj putni pravac biti zavpren najkasnije do kraja 2015. godine. Bivši premijer i sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka Zorana Mihajlović, uoči poslednjih parlamentarnih izbora, obećavali su da će auto-put definitivno biti izgrađen do kraja 2017. godine.
  • breaking news

    06.09.2017 23:18
    e .."ićemo" peške nuz put
    Ministri odbijaju da svečano otvore deonicu. Ne mogu da se dogovore koje boje Armani odelo da obuku a i neprijatno im koliko je to brzo sagrađeno; kao i most u Novom Sadu. Mislim da će to biti onaj koji je svečano otvarao i wc. Njemu nije neprijatno ništa.
  • nsss

    06.09.2017 22:32
    nssss
    za smeh ili za tugu...cirkus
  • Komsha

    06.09.2017 19:44
    Drvo u šumi...
    Kada drvo padne u šumi, a nema nikoga u blizini da čuje, da li se čuje zvuk..?
    Šta ćemo ako nema ko da otvori put, da li će ostati van upotrebe?!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.