NKOSK oštetio građane s kreditom, a svojim radnicima obezbedio privilegije

Državna revizorska institucija nije se bavila poslovnom politikom banaka niti odnosom između banaka i klijenata prilikom revizije pravilnosti poslovanja Nacionalne korporacije za osigruanje stambenih kredita (NKOSK).
"Bavili smo se poslovima koji su u nadležnosti NKOSK i tu smo utvrdili da su 22 zaposlena, po odluci Upravnog odbora, oslobođena plaćanja premije osiguranja. Nismo ulazili u odnos između banaka i klijenata", rekao je državni revizor Radoslav Sretenović za "Politiku".
 
Kako je dodao, DRI je dao preporuku NKOSK-u da prekinu sa ovakvom praksom, što su oni i učinili. 
 
Prema izveštaju DRI iz 2014. godine, NKOSK je stavila svoje zaposlene u privilegovan položaj u odnosu na ostale građane, jer im je odlukom UO omogućila da bez nadoknade osiguraju svoje pozajmice, čime je prihod korporacije umanjen za 5,5 miliona dinara. 
 
Sretenović, međutim, nije želeo da komentariše prvostepenu odluku Trećeg osnovnog suda u Beogradu, koji je u jednom slučaju presudio da je naplaćivanje polise osiguranja kredita kod NKOSK-a građanima nezakonito.
  • Noty

    06.09.2017 21:18
    "državni građani" i ostali
    Privilegije državnih uposlenika u svim institucijama nemaju mera ni kraja.
    Tako da pored navedenog, zdravstveni radnici ne plaćaju participaciju, ni lekarsko uverenje za vozače??? Radnici elektrodistribucije ne plaćaju struju, uprava ne plaća takse, čistoća, informatika...
    Svi sebi nameštaju kao da im je to očevina ili materina. A ostali plaćaju!
  • Sedam

    06.09.2017 16:23
    Zapanjen sam ! Nezakonito privilegovani u Srbiji ?!? U beogradskoj državnoj agenciji ?!?
  • Burga

    06.09.2017 16:21
    @loki
    Državna revizorska institucija radi reviziju u državnim preduzećima i organima, a time što ti hoćeš treba da se bavi inspekcija rada, poreska inspekcija i slično. A njima, ako se sećam, privatne firme doniraju službena vozila...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija