Suprugu ubijene pevačice Jelene Marjanović određen pritvor

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana Zoranu Marjanoviću koji se sumnjiči za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine u Borči.
Portparolka suda Bojana Stanković precizirala je da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je Marjanoviću odredio pritvor zbog mogućnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke.
 
Prethodno je Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo istragu protiv Marjanovića i tražilo da mu se odredi pritvor. Portparolka tužilaštva Tatjana Sekulić precizirala je da je on kasno sinoć saslušan, nakon čega je doneta naredba o sprovođenju istrage za krivično delo teško ubistvo.
 
Za teško ubistvo zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora.
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je ranije danas da je Zoran Marjanović uhapšen sinoć u Borči, u saradnji policije i Višeg tužilaštva u Beogradu. On je pružio podršku i priznanje policajcima koji su radili na ovom slučaju navodeći da su bili posvećeni i uložili hiljade sati rada kako bi došli do dokaza. 
 
Napomenuo je da je ponekad, kao u ovom slučaju, potrebno vreme da se prikupe dokazi koji su validni za sud i istakao da ima poverenje u ljude koji su to mesecima radili i bili veoma zainteresovani da reše ubistvo. Zato očekuje da će slučaj uskoro dobiti i sudski epilog. Dodao je da za sada ne može da iznosi više detalja iz istrage, ali da očekuje da će više informacija moći da se obelodani tokom naredne sedmice.
 
Zoran Marjanović je ranije privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji puštan, jer nije bilo dovoljno dokaza. On je pre nekoliko dana ušao u rijaliti "Zadruga" iz kojeg je izašao u četvrtak zbog, kako je rekao, "parnica sa novinarima".
 
Telo Jelene Marijanović pronađeno je na nasipu u Borči 3. aprila 2016. godine. 
 
Nakon toga počele su u javnosti da se pojavljuju razne verzije ovog zločina, a članovi porodice su išli i na poligrafsko ispitivanje koje su, kako je tada rečeno, prošli. Tabloidi su mesecima opsedali kuću Marjanovića, licitirali ko je ubica i objavljivali "najnovije ključne dokaze", a istraga ubistva dugo je bila na naslovnim stranama.
  • Takimaki

    16.09.2017 14:37
    Nema više vidovita Zorka keša da podmićuje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija