Dačić: Rekao sam Trampu da su Srbi navijali za njega

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je američkom predsedniku Donaldu Trampu, tokom neformalnog razgovora u Njujorku, da su građani Srbije najviše navijali za njega na predsedničkim izborima u SAD.
Dačić je izjavio za Tanjug da je Trampu, sa kojim se ranije susreo pre četiri godine, doneo fotokopije naslovnih strana svih srpskih novina kada je izabran za predsednika SAD.
 
"Srbi su najviše navijali za njega", rekao je Dačić i dodao da Srbija čeka Trampa kao prvog američkog predsednika posle Džeralda Forda. On je podsetio na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića Trampu da poseti Srbiju.
 
Tramp je, kako navodi Dačić, pozitivno reagovao, rekao da mu je bilo drago, naveo je osobu za kontakt i pitao da li Ana Ivanović i dalje igra tenis.
 
Dačić je rekao da su razni skupovi prilika za neformalne susrete i razgovore, kakav je bio njegov jučerašnji susret sa Trampom pre početka sastanka u sedištu UN o reformi tog tela.
 
"Tako sam i ovog puta pre početka skupa pričao sa Borisom Džonsonom o obeležavanju 180 godina diplomatskih odnosa u Forin ofisu, a sa Miroslavom Lajčakom o mogućoj prijavi Kosova za posmatrača u UN", dodao je Dačić.
  • Gagarin

    19.09.2017 13:27
    Cega se pametan stidi...
    ... time se budala ponosi.
  • Nervirach

    19.09.2017 13:00
    I eto, samo nas brukaju ovi patriJoti. Propast, posle svih sranja sto su napravili sada jos i ovo. Stvarno nas vise nista ne moze oprati pred svetom. BRUKA!!
  • Vojvosadjan

    19.09.2017 12:39
    Još jedna u nizu pobeda birtijaške diplomatije. Jel si ga pitao šta će popiti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.