Čanak: Pre 30 godina Milošević zgazio autonomiju Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podsetio je da je pre 30 godina vlast u Srbiji preuzeo Slobodan Milošević.
Osim toga, on je dodao da je "Vojvodina bila prva žrtva Miloševićeve pogubne i zločinačke politike".
 
"Nakon što se ustoličio na vlasti u Beogradu, za manje od godinu dana, Milošević je svoj krvavi pir i svoju politiku nasilja i razbijanja Jugoslavije počeo upravo gaženjem vojvođanske autonomije. Zbog toga s pravom tvrdimo da je Vojvodina bila prva žrtva pogubne i zločinačke politike koja je odnela pobedu pre 30 godina na Osmoj sednici", naveo je Čanak.
 
Dodao je da LSV neće pristati i neće se pomiriti s tim da nasilje koje je pobedilo pre tri decenije može biti trajna karakteristika društva i poručio da će se ta stranka i dalje boriti protiv nasilja i svih posledica koje su iz njega proizašle.
 
Ovog vikenda, 23. i 24. septembra, navršava se 30 godina od kako je u unutarpartijskom obračunu u Savezu komunista Srbije pobedio Slobodan Milošević. Čanak je ocenio da je to bio početak razaranja Jugoslavije i rušenja svih civilizacijskih standarda koje je tadašnje jugoslovensko društvo dostiglo.
 
"Pobedom dogmatske i konzervativne struje u Savezu komunista Srbije, koju je predvodio Slobodan Milošević, nad predstavnicima liberalnije orijentacije koju je reprezentovao Ivan Stambolić, široko je otvoren put za prodor nacionalizma u Srbiji. Nacionalistička ideologija već je bila prisutna u tadašnjem društvu, Memorandum SANU je potpalio fitilj koji će Miloševićevim političkim trijumfom eksplodirati u najveću evropsku krizu od kraja Drugog svetskog rata", naveo je Čanak.
  • Građanin

    21.09.2017 11:30
    Autonomna Vojvodina je bila delo Titoista koji su bili zaluđeni idejom bratstva, jedinstva i socijalističkog somoupravnog sistema. Zar se to zaboravilo?
    Treba nam decentralizovana država Srbija a ne država Vojvodina koja će sve raditi protiv većinskog srpskog življa...
    Umro je Tito!
  • U.N.K.L.E.

    20.09.2017 14:24
    Neso zeza te kredibilitet koji nemas medju Vojvodjanskim zivljem. Niko ti vise nista ne veruje.
    Ako je sadasnja Vojvodina nesto najbolje sto si ti i tvoja LSV do sada uradili onda ste kao stranka i ti kao lider te stranke opasno omanuli. Sada si DB pudlica sa platnim spiskom iz Beograda i zivis na veresiju dok se vojvodjanska ravnica rasprodaju raznim domacim "arapima" i nekim nama nepoznatim investitorima.

    Jad i beda.

    Kao covek i kao stranka.
  • Kolonija Vojvodina

    20.09.2017 08:41
    Ostavka!
    Nesposobni Čanak neka lepo podnese ostavku i raspusti LSV. Šta je učinio za Vojvodinu? Postali smo Srbijanska kolonija Vojvodina (SKV).Svaka pristojna kolonija bar ima svoj glavni grad a mi čak ni to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.