Sneg i u Lukovskoj Banji, u okolnim selima snežni pokrivač 10 centimetara

Sneg je danas pao i u Lukovskoj Banji, kod Kuršumlije.
Sneg i u Lukovskoj Banji, u okolnim selima snežni pokrivač 10 centimetara
Foto: Pixabay
Debljina snega u Lukovskoj Banji je veća od tri centimetara, a u okolini Banje, koja je na obroncima Kopaonika, deblji je i od 10 centimetara.
 
Direktor Banje Žarko Đurić rekao je agenciji Beta da su skoro svi hoteli u banji puni, a da su svi putevi prohodni i ka banji i u okolnim planinskim selima.
 
"Zaista je neočekivano pao prvi sneg u Lukovskoj Banji. Poranio je skoro više od mesec dana. Niko ovde ne pamti da je sneg pao početkom oktobra. Sneg je veoma iznenadio banjske goste", kazao je Đurić.
 
Sneg u tom delu kuršumlijske opštine i dalje intenzivno pada. Lukovska Banja se nalazi na nadmorskoj visini od 680 metara.
 
U selu Đake na Radan planini, tridesetak kilometara udaljenom od Kuršumlije, sneg pada od ranih jutarnjih sati tako da se stvorio i snežni pokrivač. Sneg je iznenadio žitelje tog kraja a stariji tvrde da ne pamte da je pao tako rano. 
 
U nižim predelima kuršumlijske opštine od sinoć pada kiša pa su u porastu planinske reke i potoci.
 
Podsetimo da je prvi snag pao i na Zlataru, Zlatiboru, Jadovniku, Javoru, Murtenici i Čemernici. 
 
Javno preduzeće "Putevi Srbije" je saopštilo da je zbog snega na kolovozu obustavljen saobraćaj na putu Ivanjica - Preko Brdo. Ekipe putara su na terenu i rade na čišćenju kolovoza, navodi se u saopštenju.
 
Sneg je u šumama ovog dela Srbije prekinuo rad drvoseča, jer je izvlačenje građe, ogrevnog drveta i sirovina za pelet bilo u punom jeku. Više o tome OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.