Objavljeni podaci o državljanima Srbije koji ratuju protiv Ukrajine

Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) je objavila prve podatke o državljanima Srbije u Vagnaru, ruskoj plaćeničkoj vojsci koja ratuje u Donbasu.
Objavljene su informacije o šestorici Srba, a kako je saopšteno to je samo početak. To su A.M. (25), rodom iz Valjeva, D.M. (49) iz Šapca, D.L. (38) iz Tuzle (BiH), Z.P. (26) iz Valjeva, N.S. (44) iz Doboja (BiH) i D.S. (37) iz Banovića (BiH)
 
Ukrajinski ambasador u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič je rekao da u Donbasu ratuje oko 300 Srba.
 
"Meni kao ambasadoru je veoma žao da takav veliki broj Srba ratuje protiv Ukrajinaca koji vama nisu ništa loše nikad učinili. Ipak ne verujem da čak i ovaj broj reprezentuje čitav srpski narod", rekao je ambasador.
 
Šef SBU Vasilij Hritsak rekao je da je služba svesna velikog broj stranih plaćenika umešanih u ratne zločine koje sprovodi Vagnar.
 
SBU, na čijem su sajtu objavljeni potpuni podaci o plaćenicima, nada se da će objavljene slike i informacije pomoći da budu privedeni.
  • 1Jova

    12.10.2017 22:43
    Sećam se...
    ...Če Gevara... španski borci...
  • ns

    12.10.2017 14:10
    Ratuju protiv americkog rezima i njihovih placenika a ne protiv ukrainskog naroda!
  • steva

    12.10.2017 13:21
    Ralph Fiennes
    @Huncut
    Lepo ti pise u clanku, drzavljani srbije. Ralph Fiennes da ratuje tamo i on bi mogao u listu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.