Nastavljaju se pritisci na "Vranjske"

Portal Vranjske saopštio je danas da se nastavljaju pritisci na redakciju Vranjskih i da predstavnici lokalne samouprave, kao i odgovorna lica u većini javnih preduzeća odbijaju da komuniciraju sa novinarima tog portala.
"Na ovaj način, direktno se uskraćuju informacije gradjanima i diskriminišu novinari redakcije portala Vranjske", navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor Novinsko-izdavačkog preduzeća Vranjske Vukašin Obradović.
 
Dodaje se da gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, kao i ostali funkcioneri lokalne samouprave na taj način direktno krše Zakon o javnom informisanju u kome se decidno navodi da je "zabranjena neposredna i posredna diskriminacija urednika medija, novinara i drugih lica u oblasti javnog informisanja".
 
"Odbijanje da odgovore na postavljena pitanja, kao i nepozivanje na dogadjaje koje organizuje lokalna samouprava, predstavlja nastavak pritisaka koji su i doveli do gašenja štampanog izdanja 'Vranjskih' i plod očigledne želje da se i portal onemogući u daljem radu", piše u saopštenju.
 
Nedeljnik "Vranjske", jedan od najznačajnijih lokalnih medija u Srbiji, zbog stalnih političkih pritisaka kojima više nisu mogli da se odupiru, ugašen je 18. septembra, posle 23 godine postojanja.
  • malo je smesno

    19.10.2017 22:40
    sta da vam izjave
    I kakav je to vid pritiska kad vise i ne postojite ali treba jos politizacije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.