Premijerka: Penzije od januara veće nego 2014; Penzioneri: Ići ćemo do Strazbura

Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica organizovali su danas u Beogradu protest kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako su naveli, "nemoralnih i neustavnih" zakona koji su najstarije doveli na ivicu egzistencije.
Učesnici protesta okupili su se kod Doma Narodne skupštine, a otišli su i do Ustavnog suda i zgrade Radio-televizije Srbije u Takovskoj ulici. Predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Mihajlo Radović rekao je da su svima dali odredjene zadatke.
 
"Od Skupštine Srbije zahtevamo da poništi sramne zakone kojima su nam smanjili penzije, od Ustavnog suda da donese svoje stavove o našoj inicijativi da ispita ustavnost spornih zakona i da nas ne koči u proceduri odlaska u Strazbur, jer pravne institucije Srbije ne daju rešenja za naše probleme", naveo je Radović. Dodao je da su time održali pomen moralu, pravdi i istini - vrednostima koje su nestale u Srbiji.
 
Prema njegovim rečima, pokrenuta je inicijativa da penzioneri pojedinačno traže rešenja od PIO fonda kako bi se žalili Upravnom i Ustavnom sudu da bi se utvrdio koliko kome država duguje. Radović je kazao da su od RTS tražili da informiše istinito gradjane, jer je to servis koji gradjani plaćaju da bi bili istinito informisani.
 
Brnabić: Penzije od januara veće nego pre mera
 
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će posle povećanja penzija od 1. januara 2018. godine penzije za 90 odsto penzionera biti veće nego što su bile 2014. godine, pre mera fiskalne konsolidacije, izuzimajući one koji imaju najveće penzije. 
 
Ona je to odgovorila na poslaničko pitanje Jovana Jovanovića kada će penzije biti povećane i podsetila da su u 2008. godini penzije bile četiri puta povećavane. Tada je, kaže, bila reč o "političkom povećanju penzija i prikupljanju glasova pred izbore i stoga je zemlja išla u bankrot, koji je uspela nova vlast da spreči fisklanim merama".
 
"Na svu sreću, zahvaljujući ovim nepopularnim i hrabrim odlukama u prethodne tri godine, mi danas imamo rast koji se zasniva na proizvodnji, investicijama, izvozu i zdravim osnovama", rekla je Brnabić.
  • White Power

    27.10.2017 17:12
    @stanko
    Nepismen si.
    Ako ti je i supruga funkcionalno nepismena, logicno je da ima najmanju penziju.
  • Penzioner

    27.10.2017 08:39
    :-(
    Smucilo mi se sve.
    Vise ne gledam ni vesti ni TV jer pocinju uvek sa AV je.......
    Toliko lazi,kradja,nepravdi,svojevolje,bahatosti,vredjanja,agresivnosti,od vasti izabrane od naroda.
    Pitam se :kakav je to narod?
    Ako su neki i shvatili da su pogresno glasali,valjda sada nece.
    Brine me solidarnost svih napacenih.
    Kako ne izadju svi kada neko protestuje,SVI....
    SSSS-to stoji na grbu.
    Od toga kod nas NISTA!
    Svi pojedinacno kao da je samo njima lose.
    Mislim da opozicija konacno u istoriji nase drzave jednom treba da pocisti svoju kucu i dobrooo je dezinfikuje,zauvek!
    Ovde nema zivota dostojnog coveka:-(
  • Miloš

    27.10.2017 08:06
    Prvobitna akumulacija kapitala
    Pitajte Bajatovića, Jorgovanku Tabaković i slične gde su vam penzije. Oni se ne brinu za svoje penzije. Ovo je vreme prvobitne akumulacije kapitala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.