Sindikati: Zakon o zaposlenima u javnim službama krši Ustav

Nekoliko prosvetnih i zdravstvenih sindikata zatražilo je sastanak sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić želeći da joj ukažu na nezadovoljstvo zbog Nacrta zakona o zaposlenima u javnim službama.
Sindikati: Zakon o zaposlenima u javnim službama krši Ustav
Foto: Pixabay
U zahtevu koji su uputili premijerki, ukazuje se na primedbe na koje je ukazao i Zaštitnik građana.
 
Predstavnici sindikata ocenjuju da je nacrt zakona protivan Ustavu Srbije, međunarodnim konvencijama, evropskim radnopravnim normama i domaćim propisima koji uređuju oblast rada.
 
Zahtev za sastanak sa premijerkom potpisali su Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Novi sindikat zdravstva Srbije, Sindikat radnika u prosveti Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost", Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije i Novi sindikat BAS Beograd.
 
Ti sindikati i ranije su tokom javne rasprave navodili da je nacrt diskriminatoran jer zaposlenima oduzima "sindikalna i radna prava".
  • Beli medvedi

    31.10.2017 10:17
    Dajte otkaz i predjite u privatni sektor.
    Tamo ćete imati sva samoupravna radnička prava.
    Kao da je Tito još uvek živ.
    Izaberite, nemojte se više mučiti na državnim jaslama.
  • I VI SE

    31.10.2017 02:55
    KAO POLITICARI
    Pozivate na ustav i zakon kad vam odgovara odnosno kad vam se smanjuju prava ili privilegije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.