Parlament: Maja Gojković pokazivala modricu, Obradović tvrdi da se sama povredila

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je na sednici parlamenta pokazivala poslanicima i javnosti modricu na ruci koju je zadobila, kako tvrdi, od poslanika Dveri koji su juče "upali" u njen kabinet.
Ona je prvo skinula sako dok je predsedavala sednicom, a potom je tamnu modricu pokazivala i kada je sišla u poslaničku klupu odakle se javljala za reč da govori, ali najmanje o amandmanima na predlog Zakona o dualnom obrazovanju koji je na dnevnom redu, a mnogo više o ponašanju Dveri.
 
Navela je da je juče tražila pomoć od doktora u skupštinskoj ambulanti, a da se i danas doktoru javila zbog bolova u ruci. Modrice je pokazivala pošto joj je poslanik Demokratske stranke Balša Božović rekao da je kukavica.
 
Incident se odigrao juče u jutarnjim časovima, pre početka sednice. Gojković tvrdi da je troje poslanika Dveri upalo u njen kabinet, vredjalo je i onemogućavalo da napusti prostoriju, a da je ona sama uspela da ih izbaci.
 
Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je da to nije istina, već da su došli u kabinet da je pitaju zbog čega je on isključen sa sednice i kada će Gojković odgovarati za pljačku Novog Sada dok je bila gradonačelnica. On je izjavio da predsednica Skupštine "laže da je dobila modrice od poslanika Dveri" i ocenio "da ih je sama sebi nanela".
 
"Snimak ih je toliko zaboleo da je morala da se samopovredi da bi skrenula pažnju na drugi stranu. Snimak pokazuje da nismo imali fizičkog kontakta. Jedino je Mariju Janjušević gurala Maja Gojković iz kabineta i jedino nasilje je bilo prema Mariji Janjušević", rekao je Obradović. On je pitao i zašto Maj Gojković juče nije pokazala modricu na konferenciji za novinare.
 
Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je da je Maji Gojković u skupštinskoj ambulanti konstatovan podliv na nadlaktici kao posledica fizičkog napada. On je doneo izveštaj iz skupštinske ambulante o pregledu predsednice koji je obavljen 31. oktobra u 14.40 sati. Lekar je utvrdio "nasilje guranjem" i na levoj nadlaktici podliv dva puta 0,5 centimetara.
  • baba

    02.11.2017 19:42
    korist
    miislim ako ovako nastave i u Skupstini propasce Pink televizia...j..
  • Miloš

    02.11.2017 06:56
    Rialiti!
    Napravili su rialiti od Narodne skupštine, Martinović na sednici čita ocene iz indeksa predsednika Republike Srbije, koji mu je ovaj dao, predsednica Narodne skupštine pokazuje modricu na ruci iz skupštinske klupe za vreme zasedanja. Drugi bi se toga stideli.
  • pametni ljudi

    02.11.2017 01:47
    ce se zapitati
    A ja sam gledala snimak u kome Obradovic dolazi sa cini mi se tri snimatelja i ide prema kabinetu 021 ga nije objavio ali Kurir jeste i budala zna da je dosao da izazove incident, nisam videla M. G. da ih izbacuje vec obezbedjenje , ona se malo hvalisala a OBRADOVICU KAZEM DA SE HEMATOMI ILI PODLIVI NE POJAVLJUJU ODMAH VEC KASNIJE PRELAZE U MODRICE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.