Tužilaštvo o oružju u Jajincima: Nema slučaja

Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je da u slučaju oružja nađenog u Jajincima nema osnova za pokretanje krivičnog postupka.
"Nakon okončanog predistražnog postupka koje je Više tužilaštvo u Beogradu vodilo u pravcu utvrđivanja činjenica i okolnosti vezanih za ostavljeno oružje u Jajincima i sveobuhvatnih provera izvršenih od strane nadležnih policijskih službi nismo našli zakonskih osnova za pokretanje krivičnog postupka za krivično delo iz naše nadležnosti", naveli su iz Tužilaštva.
 
"Policija u ovom trenutku nema dovoljno dokaza da bi privela bilo koga vezano za slučaj oružja pronađenog blizu porodične kuće Aleksandra Vučića. To ne znači da MUP nema određena saznanja i da ne radi na tome", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
 
"Naravno da je to prioritet, ali ako ne obezbedimo dovoljno dokaza, besmisleno je da idemo u sudski postupak. Da li sam zadovoljan što je prošlo godinu dana? Svakako da nisam, ali ja ću samo insistirati da se na tom slučaju nastavi da se radi, kao što se radilo i do sada", rekao je Stefanović.
 
Krajem oktobra 2016. godine u Jajincima su pronađeni sanduci u kojima se nalazila zolja, nekoliko ručnih bombi i municija. Ministar Stefanović tada je izrazio zabrinutost za bezbednost u to vreme premijera Aleksandra Vučića i saopštio da su na oružju pronađeni tragovi DNK tri osobe, ali da su otisci nađeni jedni preko drugih pa je teško izolovati jedan koji bi služio za upoređivanje.
 
Stefanović je nekoliko dana kasnije kazao i da je policija u blizini Vučićeve porodične kuće u tri dana locirala 97 "bezbednosno interesantnih osoba" i da je saslušano 37, ali da niko nije uhapšen. Tada je rekao i da Aleksandar Vučić strahuje da je meta bio njegov brat Andrej.
  • и шта

    15.11.2017 23:02
    сад?
    Неко треба да одговара због:
    злочиначког удруживања ради вишедневног и константног узнемиравања јавности,
    лажног пријављивања непостојећег криминалног дела и наношења увреде народу.
  • VladaN

    15.11.2017 18:14
    Jajara...
    ...o Jajincima.
  • Av

    15.11.2017 18:06
    Sta je bilo i sa najvecim dilerom sa ovog regiona?? Jesu ga kaznili zbog ilegalnog uzimanja zemljista...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija