Od malih boginja 202 obolelih

Od početka oktobra u Srbiji je registrovano 202 obolelih od malih boginja, a epidemija je prijavljena u Beogradu, srpskim enklavama na KiM, Kraljevu, Bujanovcu i Subotici.
Najmlađa obolela je beba od tri meseca, a najstarija ima 48 godina, dok teže komplikacije i vidu upale pluća ima 15 osoba, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".
 
Većina obolelih (89 odsto) je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili je nepoznatog vakcinalnog statusa.
 
U srpskim enklavama na KiM registrovano je 139 obolelih, Beogradu i Kraljevu po 30, Bujanovcu dvoje i u Subotici jedna osoba.
 
Na snazi su pooštrene mere epidemiološkog nadzora nad malim boginjama u skladu sa Planom aktivnosti za odstranjivanje ove bolesti. U skladu sa predloženim merama Instituta Batut intenzivno se sprovodi vakcinacija svih nevakcinisanih i nepotpuno vakcinisanih uzrasta od 12 meseci do 14 godina.
  • dr Petrovic

    21.11.2017 22:46
    Koliko ih je vakcinisano?
    189,99?
  • Nervirach

    21.11.2017 09:14
    Pa dobro, svi smo ih prelezali (nismo?). Problem su one druge.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.