Smenjena pomoćnica ministra prosvete, nedostaci u radu i pritužbe za mobing

Pomoćnica ministra prosvete zadužena za visoko obrazovanje Vesna Mandić smenjena je sa te funkcije, a na njeno mesto imenovana je Gordana Kokeza sa Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, potvrdio je ministar prosvete Mladen Šarčević.
Smenjena pomoćnica ministra prosvete, nedostaci u radu i pritužbe za mobing
Foto: 021.rs
On je za "Novosti" rekao da je Mandić smenjena zbog velikog broja problema u sektoru koji je vodila - kašnjenja registra istraživača, zbog koga se dodatno čeka i novi konkurs za finansiranje naučnih projekata, problema oko dodele sredstava fakultetima, pritužbi saradnika za mobing...
 
"U poslednjem trenutku primetili smo da postoje nepravilnosti u konkursu za dodelu sredstava za unapređenje nastave na fakultetima. Bilo je osnova za sumnju u rezultate konkursa, a nije bio predviđen ni rok za žalbu. Zaustavili smo to na vreme", rekao je Šarčević.
 
Smenu i novo kadrovsko rešenje potvrdila je Vlada Srbije na poslednjoj sednici.
 
Kokeza je redovni profesor i predaje nekoliko predmeta iz oblasti menadžmenta i ekonomije, a osim za visoko obrazovanje, biće zadužena i za razvoj.
 
U timu ministra Šarčevića od ponedeljka neće biti ni Ljubica Antonijević, dosadašnji pomoćnik. Sektor za studentski i učenički standard, na čijem je čelu, biće ugašen i pripojen sektoru za investicije.
  • Milica

    26.11.2017 15:28
    A ministar?
  • Struk.specijalista

    26.11.2017 11:54
    Pravda je ipak dostižna
    Iako je spora pravda je ipak dostižna. Osokole se tako ljudi, misle da su veziri umesto vezira, budu iznad svih, a kada padnu prosto ti ne bude žao. Svojim stavom i ponašanjem je to i zaslužila. Bahata i osorna, nekolegijalna, svojim zalaganjem oštetila oko 9000 svršenih strukovnih studenata i još Bog zna koliko u budućnosti.
    :P samo čistiti i to drškom bez metle ;)
  • nervno oboleo

    26.11.2017 10:01
    ".. primetili smo da postoje nepravilnosti."

    Otkad sam se rodio u ovom otpadu dozivljavam samo nepravilnosti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.