FOTO: Otac i sin organizovali takmičenje pasa u ubijanju lisica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u okolini Kragujevca su otkrili nelegalan lov na lisice, koji su prekinuli pre samog početka i time spasili veliki broj životinja.
Policija je tom prilikom na licu mesta zatekla oko 80 nemačkih terijera koje su vlasnici doveli iz cele Srbije, a na terenu je pronađeno i 33 lisica.
 
Protiv organizatora nelegalnog takmičenja, sina i oca (40 i 65 godina) iz Kragujevca, Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu podneta je krivična prijava.
 
Sumnja se da su oni za učešće svakog psa naplaćivali po 2.500 dinara. 
 
Otac i sin su na njivi napravili veći poligon u koji su puštali po dve lisice i dva psa terijera a potom ocenjivali napad psa na lisicu. Takođe pretresom stana i kuće koju koriste osumnjičeni policija je pronašla još šest lisica i dva jazavca.
 
 
O navedenom događaju obavešteni su Komunalna inspekcija, ZOO Higijena, Veterinarska inspekcija, Lovačko društvo "Šumadija", lovni inspektor i inspektor za zaštitu životne sredine.
  • Aleksandar

    26.03.2022 15:29
    N
    Gluposti. Lisice su stetocine otkad je sveta i veka, jer ugrozavaju seoska domacinstva time sto upadaju u kokosinjce i dave zivinu. Lisice su glavni prenosioci besnila. Međutim, šire i leptospirozu i tularemiju, a prema novim studijama, smatra se da lisice imaju važnu ulogu u prenošenju lajmske bolesti.
    Svi vi kojima je zao lisica, gajite ih slobodno kao kucne ljubimce. Vasa stvar.
  • Itekako

    26.11.2017 18:47
    Apsolutna zabrana lova
    Lov nije sport već iživljavanje ljudi.
    Lovci nisu plemeniti ljudi, iako se trude takvim prikazati.
    U današnje vreme, ko ubija drugog zabave radi - nije potreban drugi komentar.
    Naravno, lovci ne znaju za karmu, koja se i njima vrati, i to tamo gde će ih boleti.
    Ali, kao što izreka kaže - džabe bisere pred svinje bacati.
  • Ovdašnji

    26.11.2017 18:43
    Ima ko zna !
    Kakve ovo uopšte ima veze sa Lovcima i Lovom ?
    Utakmice pasa jamara su prvi put organizovane revijalno na Paliću 1920 - i neke i postojale su do zabrane nakon donošenja zakona o dobrobiti životinja 2005 godine .....
    U momentu ukidanja utakmica ukupan rad psa na lisicu je bio samo 20 sekundi ....Pažljivo pročitajte , samo 20 sekundi ...Pa i tada mnogi psi nisu smeli da uhvate lisicu ili stignu a kamoli da je povrede ili udave ! Inače ,i tada su Sudije zabranjivale bilo kakav vid iživljavanja na divljači , nego su oni ODMAH PRIJAVLJIVALI ZAHVAT ..... Vlasnici koji su imali Lisice tih godina pre zabrane su ih čuvali i hranili bolje nego svoje pse ....

    Inače akcenat ovih rovova je bio na ispitivanju pasa ,tj ispitu urođenih osobina , ne na takmičenju , jer je za vreme SFRJ bilo tek nekoliko utakmica ....U Srbiji početkom 90-ih uvode brziske utakmice na Lisicu i pravi se veliki broj utakmica .... Do tog vremena Nemačkog Lovnog Terijera uglavnom drže Lovci i manji broj ljubitelja .....

    U momentu donošenja zakona i zabrane kontakta , Lovci su sigurno bili u manjini ....
    A tek sada o ovome što komentarišete ...veze nema sa Lovcima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija