Sneg i danas u većem delu Srbije, od sutra suvo

Nakon prve snežne noći, slab sneg padaće u većem delu Srbije u toku dana, dok se debeli snežni pokrivač očekuje na planinama.
Sneg i danas u većem delu Srbije, od sutra suvo
Foto: Pixabay
Sneg koji će pokriti Srbiju biće visine od pet do 10 centimetara, lokalno i više, a u planinskim predelima biće više od 20 centimetara snega.
 
Na istoku i krajnjem jugoistoku Srbije očekuje se kiša zbog malo viših temperatura, ali će i ona do kraja dana preći u sneg. 
 
Najniža temperatura koja nas očekuje je od minus dva do tri, najviša dnevna od minus jedan do jedan, na jugoistoku i istoku zemlje do pet stepeni. 
 
U većem delu Srbije, a naročito prema severu, duvaće slab i umeren severozapadni vetar.
 
Početkom naredne sedmice očekuje se slab, ponegde i umeren mraz. U ponedeljak će biti oblačno i uglavnom suvo, samo ujutru na jugoistoku ponegde sa slabim snegom. Uveče i u toku noći na severu Srbije, a u utorak u ostalim krajevima povremeno će padati slab sneg. 
 
Od srede do subote će biti suvo, sunčano i toplije, a za vikend novo naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom. 
 
Moguće meteoropatske reakcije na ovo vreme kod meteoropata su bolovi u kostima, glavobolja i pospanost, poručuju u RHMZ.
  • Aleksandar

    03.12.2017 10:21
    sneg po staklu šara....
    Da podržim Živana ....a jedno 40ak centimetara bilo bi baš baš kao iz bajke.....
  • Zivan

    03.12.2017 08:10
    Bilo bi dobro da napada tridesetak santimetara snega...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.