Krkobabić: Još 825 miliona za razvoj zadruga

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić rekao je da je u budžetu Srbije za sledeću godinu izdvojeno 825 miliona dinara za pospešivanje i razvoj zadruga u Srbiji.
Krkobabić: Još 825 miliona za razvoj zadruga
Foto: Medija centar Beograd
On je podsetio da već postoje podsticaji od 50.000 evra za novoformirane zadruge i 100.000 evra za postojeće zadruge. Krkobabić je dodao da je za nepunih godinu dana formirano 182 zadruge. 
 
"Krećemo u formiranje složenih zadruga. U njih planiramo da uložimo i do pet stotina hiljada evra. Složene zadruge znače da ćemo manje specijalizovane zadruge koje su horizontalno povezane objediniti u složene zadruge koje će imati za cilj da se bave višim fazama prerade, a one najuspešnije i naučno-istraživačkim radom", rekao je Krkobabić.
 
Po njegovim rečima, nijedno veće selo u Srbiji ne može da ostane bez zadruge. 
 
"Hoćemo da svako veće selo u Srbiji ima zadrugu. Zadrugu, ambulantu, školu, poštu i crkvu, i tek tad možemo da govorimo o kompletnom selu", rekao je Krkobabić o planovima za budućnost.
  • GerilaC

    10.12.2017 09:59
    Ogavno
    Od tih 182 zadruga, njih 180 je osnovano sa ciljem pljačke tih sredstava, i dve za razvoj poljoprivrede.
    Zašto ne objave spisak zadruga i osnivača?
  • Pićuka

    09.12.2017 22:54
    Kakve veze ima država sa crkvama?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.