Novi red vožnje od danas na srpskim prugama, Prokop postaje glavna stanica

Na srpskim prugama danas je počeo da važi novi železnički red vožnje, a stanica Beograd centar u Prokopu postaje glavna železnička stanica za gotovo sve vozove u unutrašnjem putničkom saobraćaju.
Novi red vožnje od danas na srpskim prugama, Prokop postaje glavna stanica
Foto: 021
Iz dosadašnje glavne železničke stanice Beograd u unutrašnjem putničkom saobraćaju od danas saobraćaju samo tri para vozova između Beograda i Novog Sada, dok se čitav međunarodni putnički saobraćaj i dalje odvija preko glavne železničke stanice Beograd, objavljeno je na sajtu "Infrastruktura železnice Srbije".
 
U međunarodnom putničkom saobraćaju najveća je novina da će voz između Beograda i Soluna po novom železničkom redu vožnje sada saobraćati svaki dan, dok će između Beograda i Sofije saobraćati tokom letnje turističke sezone, od 15. juna do 17. septembra 2018. godine, a u ostalom delu godine saobraćati na relaciji Dimitrovgrad - Sofija.
 
U stanici Batajnica planirana je veza vozova iz sistema BG Voza sa vozovima iz unutrašnjeg saobraćaja koji saobraćaju za i iz Šida, odnosno za i iz Novog Sada i Subotice, dok je u stanici Pančevački most planirana veza vozova iz sistema BG Voza sa vozovima iz unutrašnjeg saobraćaja koji saobraćaju iz i za Vršac, kao i iz i za Zrenjanin.
 
Novi red vožnje važiće do 8. decembra 2018. godine.
  • Žarko od Zrenjanina

    11.12.2017 09:03
    @Dragan
    Ok, shvatili smo - bio si u Beču. A možda ti jr to ispričala i tetka na privremenom radu u Beču.
  • sava

    10.12.2017 20:46
    ukinuti polasci
    U članku se spominje samo da su neki polasci prebačeni na Beograd Centar, što je samo delimično tačno jer su pored toga ukinuli četiri polaska iz Beograda za Novi Sad među ostalima i prvi koji je polazio u 4,06 kao i poslednji sa polaskom u 23,20 tako da je sada poslednji polazak za Novi Sad je u 21,40. Ukupno iz Novog Sada je bilo 18 polazaka sada ima 15, iz Beograda je bilo 19 polazaka sada ima isto 15.
  • Dule

    10.12.2017 20:35
    @Dragan
    Bec ima U-ban, brzi, bolji i jaci od prljavih beogradskih autobusa i tramvaja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija