Pritvor osumnjičenom za proganjanje novinarki RTS-a

Viši sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana V. D. (33), osumnjičenom da je preko lažnog "Vajber" naloga na ime jedne novinarke RTS-a, lažno se predstavljajući, upućivao poruke drugim novinarkama te medijske kuće.
Pritvor osumnjičenom za proganjanje novinarki RTS-a
Foto: Pixabay
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je prema V. D. odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, precizirali su u Višem sudu za Tanjug.
 
Policija je u sredu, posle hapšenja, saopštila da je osumnjičeni radi fizičkog približavanja, upućivao poruke novinarkama, tražio od njih kontakte drugih novinarki i pozivao ih na sastanak. Sumnja se da je na taj način, zloupotrebljavajući podatke o ličnosti, ugrozio oštećenu, ali i druge novinarke koje je pozivao.
 
Mediji su preneli da je reč o novinarki Oliveri Jovićević. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla telefon, SIM kartice i drugu računarsku opremu, za koju se sumnja da je korišćena za izvršenje tog krivičnog dela.
 
V. D. se tereti za krivično delo proganjanje, koje se u pravosudnom sistemu Srbije primenjuje od 1. juna ove godine. Postupak protiv njega vodi Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.