Matematička gimnazija uvodi donatorske večere da prikupi novac za takmičenja

Učenici Matematičke gimnazije navikli su nas da donose medalje sa svih takmičenja na koja odu, ali im je sve teže da prikupe sredstva neophodna za putovanja.
Kako prenosi RTS, od ove godine kraj decembra biće rezervisan za donatorsku večeru na kojoj će se okupiti bivši učenici i prijatelji Gimnazije. Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije kaže da donatorsko veče ima dva cilja - prvi glavni cilj je okupljanje i povezivanje učenika raznih generacija - možda i budućih učenika.
 
"Drugi je naravno da se malo prikupi novca za sadašnje đake i njihove nastupe pre svega na međunarodnim takmičenjima u narednoj godini", kaže Ognjanović.
 
Već decenijama učenici Matematičke gimnazije se sa međunarodnih i domaćih takmičenja vraćaju sa medaljama. Samo u prošloj godini iz matematike, fizike i informatike osvojili su 50 medalja. Njihov talenat, smatraju profesori, mora više da se vrednuje.
 
Branko Kovačević, predsednik Saveta univerziteta rekao je da se mora mnogo investirati u obrazovanje, ne samo država već različiti korisnici obrazovanja.
 
"Sve ove kompanije koje zarađuju neke pare treba da ulože u obrazovanje. Svuda u svetu postoji partnerstvo, državno i privatno skuplja u fond i ulaže u tu mladu talentovanu decu jer bez njih ova zemlja nema budućnost", kaže Kovačević.
  • donatori pomozite

    16.12.2017 14:54
    Sramota. Troše na Javne nabavke jer kradu nemilice a za pametnu decu nema novca !
  • Inspektor Višekruna

    16.12.2017 13:49
    Bitno
    Bitno da ima npr za decu zaposlenih u ministarstvu rada (Najsvežiji primer ima ih toliko da bi prekoračio limit za komentar).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija