Ana Brnabić uputila izvinjenje Grupi za slobodu medija

Premijerka Ana Brnabić uputila je Grupi za slobodu medija izvinjenje što nije bila dovoljno efikasna i što ni nakon više od mesec dana, nije dogovorila na 13 zahteva za poboljšanje medijske situacije u Srbiji, iako se obavezala da će to učiniti u roku od dve nedelje.
Ana Brnabić uputila izvinjenje Grupi za slobodu medija
Foto: 021.rs
U kratkom odgovoru na kritike koje je Grupa uputila na račun premijerke zbog toga što nije održala reč, Brnabić je navela i da uskoro šalje odgovore na zahteve koje je dobila 14. novembra i najavila novi sastanak s tom organizacijom. 
 
"Istina. Dugujem izvinjenje. Nismo bili dovoljno efikasni. Moja krivica. Uskoro šaljemo, pa se nadam sledećem sastanku", napisala je Brnabić na tviter nalogu. 
 
Grupa za slobodu medija osudila je to što premijerka Ana Brnabić ni nakon više od mesec dana nije odgovorila na 13 zahteva za poboljšanje medijske situacije u Srbiji, iako se javno obavezala da će to učiniti u roku od dve nedelje posle sastanka 14. novembra, na kojem su joj predati zahtevi. 
 
"Činjenicu da premijerka Brnabić nije održala reč, Grupa za slobodu medija tumači kao njeno odbijanje da prizna postojanje velikih problema u medijskoj sferi, pa time i kao odsustvo političke volje da se oni rešavaju istinskim dijalogom s novinarskom strukom. Ignorisanje Grupe, čiji su predstavnici, za razliku od premijerke i pojedinih ministara, u proteklih mesec dana pokazali maksimalnu uzdržanost i poštovali dogovor da se započeti dijalog javno ne komentariše dok Vlada ne odgovori na postavljene zahteve, upućuje na zaključak da je i sam poziv na sastanak bio neiskren", navodi se u saopštenju. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.