CIA nudi posao govornicima srpskog jezika

Američka Centralna obaveštajna agencija, odnosno CIA, traži ljude koje govore srpski, hrvatski ili bosanski.
"Govorite srpski, hrvatski ili bosanski? Ako je odgovor "da", možda ste upravo Vi savršen kandidat za rad u najvećoj špijunskoj agenciji na svetu", tako počinje oglas za rad u CIA, prenosi Blic
 
Osim "mogućnosti da brane Sjedinjene Američke Države", potencijalni novi zaposleni dobijaju novčane bonuse do 35.000 dolara, zavisno o poznavanju jezika i funkciji koju će preuzeti. I to odmah po zaposlenju.
 
Verovatno najprimamljivije radno mesto je ono instruktora za strane jezike u CIA sedištu u Vašingtonu, s platom do 161.900 dolara, bez raznih bonusa.
 
"CIA pruža vrhunsku obuku energičnim, kreativnim i upornim obaveštajnim profesionalcima. Instruktori jezika izvršavaju programe koji pružaju studentima sva potrebna kulturološka i jezična znanja potrebna za rad i boravak u inostranstvu", stoji, između ostaloga, u oglasu za posao.
 
Naravno, ako vas pak zanima nešto malo operativnije, CIA traži kandidate za prikupljanje i obradu, ali i iskorišćavanje otvorenih izvora informacija, gde je plata nešto niža, rad verovatno malo "uzbudljiviji".
 
"Kao oficir za iskorišćavanje otvorenih izvora informacija (OSEO) za CIA, otkrivaćete, prikupljati i procenjivati javno dostupne informacije, poznate pod imenom Open Source Intelligence (OSINT), u dinamičnom, sve širem digitalnom okruženju. OSINT obuhvata tradicionalne medije, akademske radove, geoprostorne podatke i tehnologiju, skupove podataka, društvene medije i igra važnu ulogu u svim aspektima rada Agencije", dodaje se, uz napomenu "Otvorene su mogućnosti domaćih i stranih putovanja."
 
Svi prijavljeni moraju proći rigorozna testiranja, a jedan od uslova je da nisu koristili droge u poslednjih godinu dana, što će CIA proveravati vlastitom metodologijom.
 
"Prijatelji, porodice, pojedinci ili organizacije mogu pokazati zanimanje da ste se prijavili za posao ili ga dobili u CIA. Njihovo zanimanje, međutim, ne mora biti benigno ili u vašem interesu. Ne možete kontrolisati kome su oni to rekli. Stoga vas molimo da ostanete diskretni kod razgovora o vašem zanimanju za zaposlenjem u Agenciji", stoji u upozorenju koje prati sve oglase za posao.
  • kuzze detelinara

    17.12.2017 01:39
    stara škola
    ne objavljuje oglase
    ona ima svoje načine
    naša otadžbina je u tom domenu
    kotirana visoko. Najbolja tajna služba je ona za koju niko ne zna
  • preko veze

    16.12.2017 21:15
    Oni bar raspisu konkurs pa biraju kandidate, a ne ko nase sluzbe - samo nasledno i po kumovsko-partijskim vezama
  • HAHAHA

    16.12.2017 20:03
    hahha
    evo posla za botove,uvlakace i cinkarose

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija