Lončar: Kubanski farmaceuti će sa "Torlakom" praviti nove lekove

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da će početkom februara u Srbiju doći najbolji kubanski stručnjaci da bi sa svojim kolegama u Srbiji pravili nove lekove.
Lončar: Kubanski farmaceuti će sa "Torlakom" praviti nove lekove
Foto: Pixabay
Lončar je rekao da će stručnjaci sa Kube sa stručnjacima iz beogradskog Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" i drugih ustanova u Srbiji praviti lekove, "i to ne samo one koji su do sada napravljeni, već i nove".
 
"Mislim da ćemo moći na svetsko tržište da izađemo s nekim najnovijim lekovima i najnovijim vakcinama. Onda bismo i 'Torlak' vratili na staro mesto - među tri do pet vodećih instituta sveta", rekao je Lončar.
 
Ministar je rekao da se u "Galenici" proizvode kubanski lek za povećanu masnoću i vakcina za karcinom pluća, a sledeći će biti lek za "dijabetesno stopalo".
  • Keba Kraba

    17.12.2017 19:45
    I hoce li biti opet Kubanske vakcine za karcinom pluca?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija