Rusija će dozvoliti Srbiji reizvoz njenog gasa

Rusija će dozvoliti Srbiji reizvoz njenog gasa, što do sada nije bilo moguće na osnovu srpsko-ruskog sporazuma iz decembra 2012. godine, proizilazi iz dokumenta objavljenom danas na sajtu ruskog vladinog glasnika.
Rusija će dozvoliti Srbiji reizvoz njenog gasa
Foto: Pixabay
"Nalaže se da se odobre izmene u sporazumu o isporukama prirodnog gasa iz Rusije u Srbiju od 3. decembra 2012. godine, na osnovu predloga Ministarstva energetike i odobrenja Ministarstva spoljnih poslova i prethodnim dogovorom sa srpskom stranom", navodi se u tom dokumentu.
 
U tekstu protokola, koji je je priložen uz dokument, ruska i srpska strana su se dogovorile da se deo sporazuma, koji predviđa da "prirodni gas koji se izvozi u Srbiju bude namenjen isključivo za tržište Srbije", bude stavljen van snage.
 
Navodi se da će protokol stupiti na snagu odmah posle završetka procedura. Sporazum obuhvata period od 2012. do 2021. godine i predviđa isporuku do pet milijardi kubnih metara godišnje.
  • ab

    19.12.2017 11:32
    aha
    A je l' po ceni po kojoj ga mi primamo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija