Odbor prihvatio povećanje plata poslanicima i predsedniku Srbije

Administrativni odbor Skupštine Srbije usvojio je danas odluku o povećanju plata za pet odsto poslanicima u republičkom parlamentu i predsedniku Srbije.
Odbor prihvatio povećanje plata poslanicima i predsedniku Srbije
Foto: 021.rs
Predsednik Odbora Aleksandar Martinović rekao je da je izmenama Zakona o budžetskom sistemu predviđeno povećanje plate za pet odsto za poslanike, predsednika Srbije, kao i imenovana i zaposlena lica u službi u parlamentu i službi predsednika Srbije.
 
On je kazao da se povećanje primenjuje od decembra ove godine i da je visina osnovice za obračun plate za predsednika i poslanike 8.338,68 dinara sa pripadajućim porezima i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, a plate za imenovana i zaposlena lica u službama u Skupštini i kod predsednika Srbije 2.835,44 dinara.
 
Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović podržao je povećanje plata zaposlenima u skupštinskim službama navodeći da oni zaslužuju i mnogo veće povećanje plate s obzirom na odgovornost, obim posla koji obavlja i prekovremeni rad.
 
Odbor je na sednici prihvatio i ostavku narodne poslanice Srpske napredne stranke i predsednice skupštinskog Odbora za rad i socijalna pitanja Vesne Rakonjac.
  • pera zdera

    30.12.2017 19:42
    A da se krene?
    A da se iskoristi novogodišnje okupljanje oko plastičnih jelki za stvarno Novu godinu? A biće i direktnog prenosa!
  • Sat

    30.12.2017 09:35
    Kako smo jadni što ovo trpimo!
  • deda

    30.12.2017 08:30
    Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović podržao je povećanje plata zaposlenima u skupštinskim službama navodeći da oni zaslužuju i mnogo veće povećanje plate s obzirom na odgovornost, obim posla koji obavlja i prekovremeni rad..... ajd sto ih je vecina zalegla na posao-bukvalno ali bogo moj kako nadjose zajednicki jezik, ocas posla se sve boje salise u muljavu splacinu,ono kad se prodas za 5%, realno dao bi im prosek drzave jer ionako nisu tu zbog para vec zbog nas-svog naroda, ako nelazu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.