Predsednik Evropske federacije novinara zabrinut zbog stanja u Srbiji, ali optimističan

Predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bjeregord izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog stanja u medijima i napada na novinare u Srbiji, ali i da nakon prvih razgovora sa nadležnima ima razloga za optimizam da će se situacija u budućnosti popraviti.
Predsednik Evropske federacije novinara zabrinut zbog stanja u Srbiji, ali optimističan
Foto: Pixabay
Evropska federacija novinara počela je danas u Beogradu misiju za utvrdjivanje činjenica o slobodi medija i novinarskim pravima u Srbiji, u saradnji sa Medijskom organizacijom jugoistočne Evrope (SEEMO) i Medjunarodnim institutom za štampu (IPI), kao i članicama EFJ-a u Srbiji UNS-om, NUNS-om i Sindikatom novinara Srbije (SINOS).
 
"Veoma smo pozitivno iznenadjeni, kada smo videli da su ljudi bili zainteresovani da razgovaraju s nama. Danas smo zatekli veoma zanimljive stavove koji mogu da se pretvore u neke nove promene i pristup i ovo je optimističan stav, jer je to razlog zašto smo ovde: da dodjemo do nekih konkretnih preporuka", rekao je Bjeregord. On je danas razgovarao sa zvaničnicima Ministarstva kulture i informisanja i s ministrom Vladanom Vukosavljevićem.
 
Po njegovim rečima, taj sastanak je "dobro prošao", a očekuje i da će sutrašnji razgovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem "dati rezultate". Kako je rekao, glavni razlog posete je to što je EFJ zabrinuta zbog povećanja pretnji novinarima, cenzure i autocenzure.
  • Zoran

    19.01.2018 09:32
    Zesca je cenzura u domacim medijima.
  • ...

    18.01.2018 21:29
    Traži napismeno,usmeno ne!
  • pera

    18.01.2018 20:37
    ..
    Budalo. Ne znas s kim imas posla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.