Dačić: Nastavak dijaloga kad dobijemo konkretne informacije o ubistvu Ivanovića

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će Beograd nastaviti dijalog s Prištinom kada dobije konkretne informacije o ubistvu lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića.
Dačić: Nastavak dijaloga kad dobijemo konkretne informacije o ubistvu Ivanovića
Foto: Medija centar Beograd
Dačić je na ručku s ambasadorima članica EU, čiji domaćin je bio šef Delegacije EU Sem Fabrici, rekao da ubistvo Olivera Ivanovića predstavlja pretnju za stabilnost regiona i nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Beograd i Prištine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
 
Šef diplomatije je rekao da Srbija od prištinskih vlasti i međunarodnih institucija na Kosovu očekuje da što pre pronađu i procesuiraju odgovorne.
 
"Ponovio je da je naša strana opredeljena za dijalog, međutim, razgovore ćemo nastaviti kada dobijemo konkretne informacije o zločinu koji se dogodio", navodi se u saopštenju Ministarstva.
 
Srpske institucije su u više navrata zahtevale da budu uključene u istragu ubistva Olivera Ivanovića. Priština je te zahteve odbila, ali je istakla spremnost na razmenu informacija s Beogradom.
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je na konferenciji za novinare rekao da Srbija ne razmenjuje nikakve informacije ni sa kim ko na Kosovu vodi istragu o ubistvu Olivera Ivanovića.
 
Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici izrazilo je spremnost da beogradskom Tužilaštvu za organizovani kriminal pruži sve podatke sa kojima bude raspolagalo kako bi se na koordinirani način sprovela istraga povodom ubistva Olivera Ivanovića, preneli su danas mediji. Više o tome OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija