Obeležen Svetski dan radija

Svetski dan radija obeležen je u utorak širom sveta.
Obeležen Svetski dan radija
Foto: 021.rs

U Srbiji, prema podacima REM-a radio 280 radio-stanica sa dozvolama.

Njihov broj je veći jer piraterija nije do kraja iskorenjena, a posebno se u tome ističe Vojvodina i region oko Novog Sada

- Svetski radijski formati, najsavremeniji softveri i moderna tehnika za emitovanje programa naša su sadašnjost. Zato je radio medij koji ima mogućnost da još više raste - rekla je Maja Rakovic, predsednica udruženja RAB.

Generalna skupština UN formalno je januara 2013. usvojila UNESCO-vo proglašenje Svetskog dana radija - 13. februar, jer je tog dana 1946. osnovan Radio Ujedinjenih nacija.

Svetski dan radija obeležava se s ciljem da se podigne svest u javnosti i medijima o važnosti radija, da se ohrabre oni koji odlučuju da ustanove i omoguće pristup informacijama putem radija, kao i da se poveća umrežavanje i međunarodna saradnja među emiterima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija