Privedeni zbog ometanja radova u svom dvorištu

Članica niškog Lokalnog antikorupcijskog foruma, inače pravnica u penziji, Čedoslava Ristić, privedena je u policijsku stanicu Kuršumlija, u kojoj je zadržana više od tri sata.
Kako prenosi N1, priveden je i njen suprug, jer je prijavljeno da ometaju izvođenje radova komunalnog preduzeća. Radovi su obavljani na njihovoj imovini, što ne spore ni nadležni, ali kažu da im zakon to dozvoljava i da je izgradnja u širem, a ne privatnom interesu.
 
Imovina pored kuće podrazumeva i prilazni put, na kome su ekipe kuršumlijskog komunalnog preduzeća 5. februara srušile ogradu i počele radove na izgradnji kanalizacione mreže za, kako kažu Ristići, komšiju čiji se plac graniči sa ovim putem. 
 
Njih dvoje radove su pokušali da spreče. Na licu mesta bez uspeha, pa su išli i do predsednika opštine, sa pitanjem zašto se radovi za privatnu mrežu izvode na tuđoj parceli. 
 
"Kaže - ja sam dao nalog i te radove plaća opština. Tu je bio za mene onda totalni šok. Da opština daje nalog i plaća izvođenje radova na teret opštine za jedno privatno lice koje radi u inostranstvu", priča Čedoslava Ristić. Da li zaista to privatno lice ima rođaka koji je šef u javnom komunalnom preduzeću, kako tvrde Ristići, u opštini za N1 nisu komentarisali.
 
"U tom delu grada je bilo potrebno izdati nalog za saniranje nekog kvara, jer je bila potrebna hitna intervencija i potrebno je bilo stvoriti uslove za grupni priključak na vodovodnu mrežu", rekla je Snežana Radović, šef odeljenja za privredu SO Kuršumlija. Na pitanje kako kvar na mreži koja ne postoji, u opštini kažu da ne znaju, jer su nalog izdali na osnovu informacija iz komunalnog preduzeća.
 
Prema rečima direktora komulanog preduzeća, Vojimira Čarapića, "rađena je samo vodovodna i kanalizaciona linija i nije potrebno rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i saglasnost vlasnika parcele". Tvrdi da se mreža ne pravi za jedno, već za više domaćinstava. Pored kuće koja tek treba da se gradi, na novu mrežu biće priključeno ukupno sedam. 
 
Ristići, međutim, tvrde drugačije. "To se samo radi za taj plac i nijedan više, jer su sve ove kuće priključene na glavnu kanalizacionu mrežu", navodi Čedoslava.
 
U međuvremenu, zato što je oštetila jednu vodovodnu cev, pravnica u penziji prvi put se sukobila sa zakonom. Protiv nje je podneta krivična prijava.
  • Kovač

    18.02.2018 11:31
    Ne poznajem ljude, zao mi je njihove ogromne stete i stvarno najdublje saosecam sa ostecenima. Salu na stranu, ne volim matorce kojima stalno nesto smeta, pa pustite bre narod da zivi, narod koji i bez njihovog smaranja "prezivljava"
  • lokalna korupcija

    17.02.2018 19:44
    Gospođa Ristić je član lokalnog antikorupcionog foruma !! Posao antikorupcionog foruma je da ukazuje i radi na sprečavanju korupcije na lokalu jer je poznato da lokalne vlasti preko tendera, projekata .... kradu novac iz lokalnog budžeta i trpaju u svoje džepove. To je razlog za maltretiranje porodice Ristić od strane lokalne vlasti.
  • Мунгос

    17.02.2018 16:03
    Директор Војимир Чарапић, економиста истине.
    Ако парцела није друштвена, неопходна је сагласност власника парцеле. Одштета или враћање у првобитно стање се подразумева. С тим што у супротном, правници мангупи не дозвољавају самопомоћ, већ упућују странку да се жали корумпираној власти са којима су у спрези. А воз пролази, ограда се руши, неки разумеју како се осећају Ристићи. Али увек се нађе неки буздован као „Колега“, који вреба прву прилику да зајаше оштећеног. А „laki“, за њега је лако, ту је комуналац да за њиме опере.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.