AMSS: Opreznost zbog poledice na putu

Hladno vreme i temperature koje se kreću oko nultog podeljka stvaraju zimske uslove za odvijanje saobraćaja.
AMSS: Opreznost zbog poledice na putu
Foto: Pixabay
Iz Auto-moto saveza Srbije skreću pažnju na pojavu poledice na svim vlažnim deonicama, a koja je posebno opasna ukoliko brzina nije smanjena, jer je često uzrok izletanja vozila sa kolovoza i izazivanja saobraćajnih nezgoda.
 
Takođe, iz AMSS upozoravaju vozače i na smanjenu vidljivost zbog magle, trenutno je ima na području Crnog Vrha i Zlatibora, dok je sumaglica prisutna u Somboru, Sjenici, Kruševcu i Ćupriji. Prema izveštaju zimske službe Puteva Srbije snega na kolovozu do 5 cm ima na putevima I i II reda prodručja Novog Pazara, Sjenice, Mačve, Zaječara, Kruševca i Užica.
 
Putevi ka zimskim centrima su prohodni, zastoja nema, a ista situacija vozače očekuje i na ostalim prioritetnim putnim pravcima širom naše zemlje.
 
Iz RHMZ upozoravaju na ledene dane i snežne padavine u Srbiji.
 
U jutarnjim satima umeren, lokalno i jak mraz, u većini mesta od -12 do -5 C, a najviša dnevna temperatura od -6 do -2 C.
 
Očekuje se formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača, od 5 do 10 cm na severu, od 10 do 20 cm u ostalim predelima a na planinama lokalno i više.
 
Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.
 
Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.
 
Zadržavanja za teretna motorna na GP "Horgoš" su oko 90 minuta.
  • Jaja

    24.02.2018 21:00
    Kod nas AMSS lagodno izjavljuje da ima 5cm snega na svim putevima, a danas gradonacelnik Zagreba rekao da ce putari l, ako treba polizati puteve da budu cisti jer se ocekunu izrazito niske temperature...

    Jako me interesune kada krenu vatrogasci ili hitna pomoc, ko ce biti kriv kada ne stignu na vreme?

    Srbijo, tuzna zemljo...Mada kako ljudi odlaze, mozda ostane samo zaseok pa nas pripoji Velika Albanija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.