Tadić i Živković se vraćaju u DS?

Demokratska stranka mogla bi da bude objedinjena do kraja ove ili tokom sledeće godine.
Očekuje se da se u nju vrate Nova stranka Zorana Živkovića i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića, kažu za list Danas izvori iz tih stranaka. 
 
Konačne odluke o tom procesu obnove ili ujedinjenja nisu donete, ali postoji mogućnost da do ujedinjenja dođe do novih parlamentarnih izbora, koje predstavnici opozicije očekuju već sledeće godine, ako ne i pre.
 
Ujedinjenje neće ići brzo i lako, smatraju izvori lista. Jedna od faza biće zajednički poslanički klub najpre u Skupštini grada Beograda, a zatim u Skupštini Srbije kada bude nastavljen njen rad. Posle toga biće oformljen savez ovih partija koji će voditi ka ulivanju Nove i SDS u DS, a uoči parlamentarnih izbora.
 
Prvi korak ka ujedinjenju DS je zajednička svečana sednica glavnih odbora ove tri stranke i Zelene ekološke partije – Zeleni, koja će biti održana u nedelju, 25. februara u Centru za kulturu "Lazarevac".
 
Da stvari idu u tom pravcu nagovestio je i lider DS Dragan Šutanovac, koji je najavljujući koaliciju DS i Nove za beogradske izbore rekao da koalicija s Novom strankom nije taktika, već da je to strateška odluka, pošto će zajedno nastupati na sledećim parlamentarnim i opštinskim izborima. Ujedinjenje DS kao plan pomenuo je Boris Tadić kada se priključivao ovoj koaliciji.
 
Marko Đurišić, funkcioner SDS, za Danas kaže da su nedeljna sednica i dnevni red u skladu sa zajedničkom politikom ovih partija, a to je da oslobode Beograd i Srbiju. Na pitanje da je ovo znak da se ide ka ujedinjenju ovih partija, on je odgovorio: "Verujem da će zajednička politika dovesti do zajedničkog organizovanja."
 
Balša Božović, predsednik Odbora DS u Beogradu, navodi da su sve demokrate ujedinjene u borbi za slobodan Beograd.
 
Zoran Živković, predsednik Nove, za Danas je rekao da koalicija sa beogradskih izbora treba da opstane i da se podigne na viši nivo jer ubrzo slede parlamentarni izbori. "To ne znači ujedinjenje odmah. Treba da se proverimo i među sobom i treba građani da nas provere. Trebalo bi da idemo ka nečemu što se zove savez stranaka, ka nečemu što liči na ono 'više od autonomije, a manje od nezavisnosti'. Ovo bi bilo više od koalicije, a manje od potpunog ujedinjenja", naveo je on.
  • Novi

    28.02.2018 15:31
    n
    Republikanac V

    Samo Vojvođanska Partija sigurno,samo da li je to ona koju je formirao DB kao LSV
  • pera

    28.02.2018 10:43
    pa dokle vise, jel stvarno nema neko cestit i normalan da dodje i da odere i jedne i druge.
  • /

    27.02.2018 15:00
    /
    @PetarPP
    nesto je i rusko

    a sve namesta db

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija