Za saobraćaj otvoreno 7,5 kilometara auto-puta Koridora 10

Na istočnom kraku Koridora 10 jutros je otvoreno za saobraćaj još 7,5 km auto-puta u punom profilu (šest traka), od čega 5,5 km kod Pirota i dva kilometra u blizini Dimitrovgrada.
Za saobraćaj otvoreno 7,5 kilometara auto-puta Koridora 10
Foto: 021.rs
U saobraćaj je puštena novoizgrađena deonica između Staničenja i Pirota, kao i deo auto-puta u zoni kosine Gradinje na obilaznici oko Dimitrovgrada.
 
Šef projekta Istok na Koriodru 10 Dušan Mijuk iz Koridora Srbije je rekao da će do kraja ove građevinske sezone biti završen ceo istočni krak Koridora 10 od ukupno 86,8 km.
 
Mijuk je kazao da je u saobraćaj do sada pušteno nešto više od 60 km autoputa u punom profilu na tom delu Koridora 10, a da je ukupno završeno oko 70 km auto-puta u punom profilu.
 
"Radi se na završetku preostalih 12,5 km najteže deonice Bancarevo - Crvena Reka, a u toku naredna dva meseca biće završeni radovi i na oko četiri kilometra deonice Staničenje - Pirot". Paralelno sa tim biće završeno opremanje tri tunela na istočnom kraku Koridora 10: Bancarevo, Sopot i Sarlah, naveo je Mijuk.
 
Mijuk je nakon jutrošnjeg otvaranja dve deonica Koridora 10 kod Pirota i Dimitrovgrada, na kojima je glavni izvođač bila grčka kompanija Aktor, rekao da su iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobili nalog da se te deonice auto-puta zbog građana puste u saobraćaj što pre, bez ikakve pompe.
 
On je rekao da je sada od Crvene Reke do Dimitrovgrada gotovo kompletiran auto-put.
 
Do sada su na istočnom kraku Koridora 10 puštene u saobraćaj deonice: Crvena Reka - Čiflik i Čiflik - Staničenje u dužni od 25,2 km, kao i deonica Sarlah - Pirot Istok, Pirot - Dimitrovgrad i obilaznica oko Dimitrovgrada u dužini od 30,5 km.
 
Preostalo je tokom 2018. da se završi deonica Bancarevo - Crvena Reka od 12,5 km sa kojom će se ujedno pustiti i završena deonica Prosek - Bancarevo od 9,4 km.
 
Takođe, treba da se završi ove godine i deonica Staničenje - Sarlah u dužini od 3,2 km i opremanje tunela Bancarevo, Sopot i Sarlah.
 
Istočni krak Koridora 10 je jedan od najfrekventnijih pravaca u Srbiji i samo tokom letnjih meseci tu prođe više od tri miliona vozila.
  • Dejan

    18.03.2018 18:19
    Nadam se da će bar naši unuci dočekati kraj ove epopeje zvane Koridor 10, mada bi bilo realnije da su ga nazvali Koridor 100, jer im toliko godina treba da ga završe.
  • BJ

    18.03.2018 09:27
    7,5 km - wow!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.