Peticija da Stiven Hoking dobije ulicu u Čačku

Grupa Čačana pokrenula je peticiju da britanski naučnik Stiven Hoking, koji je preminuo pre četiri dana, dobije ulicu u Čačku.
Peticija se nalazi na portalu "peticije 24.com". U obrazloženju se navodi da je Hoking jedan od najvećih umova 20. veka i da kao takav nesumnjivo zaslužuje da ulica u Čačku ponese njegovo ime.
 
"Stiven Hoking je unapredio razumevanje prostora, vremena i prostor-vreme singulariteta. Britanski naučnik st'ekao je svetsku slavu zbog svog rada na crnim rupama i teoriji relativiteta, a iza sebe je ostavio niz dela od kojih je najpoznatija knjiga 'Kratka istorija vremena", navodi se u obrazloženju peticije.
 
Engleski teoretski fizičar Stiven Hoking rođen je 8. januara 1942. godine, a preminuo je 14. marta 2018. godine.
  • pera

    18.03.2018 21:34
    ovo je prioritet broj jedan
  • Vuk

    18.03.2018 21:32
    Ignorancija
    Pitanje 18.03.2018 • 19:15
    @Zabac
    Kog naucnika smo im dali? Koji je naucnik to ovde postigao sve da smo mi zasluzni za njegov razvoj?

    Milutin Milanković , redovni profesor na katedri za fiziku Filozofskog fakulteta, direktor Asteonomske opservatorije , potpredsednik SANU , najvažnije radove iz klimatoligije napisao u Beogradu .. Ništa ? Jovan Cvijić ? Ako ste neznalica nemojte biti i arogantni..
  • Mali Đoka

    18.03.2018 21:27
    Ovako to vidim
    Stiven Hoking se bavio teorijama.
    Nije bitno koje nauke.
    Iza njega su ostale možda tačne, možda netačne pretpostavke.
    Po meni, nije vredno nikakvog spomenika, dok se ne dokažu i ljudsko društvo ne bude imalo praktične, životne koristi od toga.
    I Openhajmer je uz Ajnštajna maksimalno doprineo otkriću atomske bombe.
    I njihovoj praktičnoj primeni.
    Opet im ne bih dizao spomenike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija