Ruske železnice počele radove na tunelu Čortanovci

Radovi na tunelu Čortanovci, koji se nalazi na deonici Stara Pazova - Novi Sad, počeli su danas, a zvanično ih je otvorio zamenik direktora ruske firme "RŽD Internešnl" Mansurbek Sultanov.
Ruske železnice počele radove na tunelu Čortanovci
Foto: Pixabay (ilustracija)
Sultanov se uključio preko video-bima, tokom sastanka ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa direktorom ruskih železnica Olegom Belozjorovim, u Vladi Srbije, nakon čega je otvorio radove na deonici pruge za koju su Rusi zaduženi.
 
Sultanov je kazao da je ta deonica jedna od najkomplikovanijih, kao i da se na njoj gradi značajan objekat - tunel Čortanovci, za koji je takođe nadležna kompanija "RŽD Internešnl".
 
"Ovo je važan dan za srpske železnice i za našu zemlju jer smo počeli radove na vrlo teškom tunelu, dužine 2,2 kilometra i potpisali memorandum koji će nam omogućiti da nastavimo saradnju na novim projektima", kazala je Mihajlović.
 
Prema rečima direktora ruskih železnica, za protekle četiri godine ta firma je rekonstruisala oko 200 kilometara pruga i sve su završavali pre roka. RŽD je kompanija koja ulazi u sastav ruskih železnica.
 
Tunel Čortanovci, za koji je zadužena ta firma, biće dug 1,1 kilometar, a gradiće se dve cevi za dvokolosečnu prugu.
  • Dan

    31.03.2018 03:15
    ministarke
    je važan dan za trase koridora EU, Sino plus, bez železničara; yes, yes.
  • mr ing dr

    30.03.2018 23:07
    Mi sad ovog trenutka kad bi se kompletno menjali sa svajcarskom,mi da odemo tamo a oni da dodju ovde,za 10godina bi nas pretekli . Mi smo majstori spore gradnje.tuzno

  • Dracula

    30.03.2018 21:36
    Japanci mogu samo da mastaju o necemu ovakvom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.